ΤΟΠΙΚΑ

Καλό ταξίδι Καντενάσο!

Καλό ταξίδι Καντενάσο!
Το «Αλάτι της Γης» αποχαιρετά τον Λευτέρη Σικινιώτη, τον «Καντενάσο», αγαπημένο συνοδοιπόρο στις τσαμπουνοσυνάξεις του Αιγαίου

Καλό ταξίδι Καντενάσο!

Το «Αλάτι της Γης» αποχαιρετά τον Λευτέρη Σικινιώτη, τον «Καντενάσο», αγαπημένο συνοδοιπόρο στις τσαμπουνοσυνάξεις του Αιγαίου, που έφυγε πλήρης ημερών με εγγόνια και δισέγγονα.

Χτίστης και γεωργός έβαζε –λέει- μουσική στις ελιές του για να νοστιμίζει το λάδι! Θα τον θυμόμαστε πάντοτε να παίζει την τσαμπούνα και το τουμπάκι του και να τραγουδά «ζυγιά-τακίμι» με τα ταίρια του, τον Μιχάλη τον Κουνάνη (τον σπουδαίο «Μπαμπέλη») και τον αείμνηστο τον Παναγιώτη τον Κουκά, εκπροσωπώντας τη Μύκονο, το Αιγαίο που αντιστέκεται κι επιμένει!

Τους καταγράψαμε πολλές φορές και θα μας μείνει αξέχαστο ένα γλέντι στο νησί τους στα χοιροσφάγεια τον Δεκέμβρη λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Σε μια Μύκονο άδεια από τις ορδές των τουριστών και των «κοσμικών», με τους ντόπιους να ξαναπιάνουν το νήμα με τα τραγούδια και τους χορούς, με τις «σαμπούνες και τα ντουμπάκια», με τον Λευτέρη και τον Μιχάλη να ιερουργούν και τον χρόνο να σταματά!!!

Καλό ταξίδι στο φως, φίλε Καντενάσο!..

Λ. Λ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.