ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα του Δήμου Μυκόνου σε ιδιοκτήτες ακινήτων για παραχώρηση κατοικιών σε εκπαιδευτικούς

Κάλεσμα του Δήμου Μυκόνου σε ιδιοκτήτες ακινήτων για παραχώρηση κατοικιών σε εκπαιδευτικούς

Για άλλη μία χρονιά, λίγο πριν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, περιμένουμε στο νησί μας τουλάχιστον ογδόντα (80) νεοδιόριστους και αναπληρωτές δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία του επαγγέλματος των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και τις δυσκολίες εγκατάστασης και διαμονής που αντιμετωπίζουν λόγω της τουριστικής περιόδου.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος σε όλη τη χώρα που πέτυχε και θεσμοθετήθηκε νομοθεσία που του επιτρέπει

από δικά του χρήματα να παρέχει βοήθημα στέγασης και σίτισης προς όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού.

Με δεδομένο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον περιορισμό αυτού του βοηθήματος μόνο σε είδος, κατόπιν εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απέστειλα προσωπική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητώ να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, που να επιτρέπει και τη χορήγηση χρηματικού επιδόματος, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και πάντα κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη δυνατότητα παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους ορεινών και νησιωτικών περιοχών έγινε ομόφωνα αποδεκτή και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σε κάθε περίπτωση,  ο Δήμος σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, έχει μισθώσει και διαθέσει δημοτικούς κοιτώνες στους εκπαιδευτικούς εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, με αίσθημα ευθύνης καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που ενοικιάζουν ή διαθέτουν σπίτια στο νησί να διευκολύνουμε την εύρεση δωματίων και σπιτιών προς ενοικίαση με όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει αυτό για την δημόσια παιδεία και τα δημόσια σχολεία του νησιού μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος οι ιδιώτες και οι επαγγελματίες του νησιού θα ανταποκριθούν σε αυτό μας το κάλεσμα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.