ΤΟΠΙΚΑ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα – Πού υπάρχουν προβλήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Σαρώνει όλη τη χώρα – Πού υπάρχουν προβλήματα

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός στη Β. Ελλάδα – Πολλά προβλήματα σε Εύβοια – Χωρίς ρεύμα Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος – Δείτε αναλυτικά τι γίνεται σε όλη τη χώρα.

Προβλήματα σε όλη τη χώρα προκαλεί η κακοκαιρία Μήδεια. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυρός παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σε μεγάλο μέρος της χώρας και πολλά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά (τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση). Χωρίς ρεύμα είναι Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος. Πολλά προβλήματα εντοπίζονται και στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών λόγω της χιονόπτωσης κυρίως στο όρειο τμήμα σε χωριά πλησίον της Αιδηψού αλλά και του Μαντουδίου. Επιπλέον προβλήματα ηλεκτροδότησης παρουσιάζει το κεντρικό και ανατολικό τμήμα του Ζαγορίου, τμήμα του δήμου Τζουμέρκων και ο Μεσόπυργος ‘Αρτας.

Η πιο χαμηλή θερμοκρασία σήμερα καταγράφηκε στους -19,9 βαθμούς Κελσίου στο Μεσόβουνο Κοζάνης. Ακολούθησαν Νέος Καύκασος (-17,1), Κοιλάδα Κοζάνης (-15,9), Βουνάσα Γρεβενών (-14,4), Τέρπυλλος Κιλκίς (-14,2), Φλώρινα (-13,7) και Ευκαρπία (-13,1 βαθμοί). Παράλληλα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικρατούν στα πελάγη αλλά και σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές. Η μέγιστη ριπή που ανέμου καταγράφηκε στην Παξιμάδα Καρύστου στις 06:14 και ήταν ίση με 118 χλμ/ώρα.

Στην Κοζάνη μάλιστα κάποιος πήρε τα παγοπέδιλά του για να κινηθεί!

"Σκι" στο κέντρο της Κοζάνης

Δείτε παρακάτω τι γίνεται σε ολη την Ελλάδα:

Στα λευκά όλη η Εύβοια

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Εύβοια με αρκετά σημεία να έχουν αποκλειστεί από το χιόνι. Στις Ροβιές Ευβοίας το χιόνι έχει φτάσει το 1 μέτρο, ενώ το χωριό Κερασιά έχει αποκλειστεί αφού ο κεντρικός δρόμος είναι κλειστός.

Δείτε πώς είναι ο δρόμος προς Βόρεια Εύβοια:
Στην «κατάψυξη» η Ήπειρος

Σήμερα δεν λειτουργούν τα σχολεία στον νομό Ιωαννίνων, στην ορεινή Άρτα και το δήμο Σουλίου.

Όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας καθαρίζουν δρόμους και ρίχνουν αλάτι, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες έχουν μετατρέψει τις ορεινές επαρχιακές οδούς σε παγοδρόμια, όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων.

Xιονόπτωση Και Στα Ιωάννινα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.