ΤΟΠΙΚΑ

Κακοκαιρία – ΗΠΑ: Ο πολικός «εφιάλτης» σαρώνει τις νοτιοδυτικές πολιτείες – Λεηλασίες σε κλειστά εστιατόρια

Κακοκαιρία – ΗΠΑ: Ο πολικός «εφιάλτης» σαρώνει τις νοτιοδυτικές πολιτείες – Λεηλασίες σε κλειστά εστιατόρια
Τουλάχιστον 57 οι νεκροί από την επέλαση του «κυκλώνα - βόμβα» - Παρέλυσε το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης - Εγκλωβισμένοι οδηγοί σε οχήματα

Στη δίνη του αρκτικού Αρμαγεδδώνα εξακολουθούν να στροβιλίζονται πολλές πολιτείες των ΗΠΑ καθώς, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 57 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, 250 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι και τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα.

Η σφοδρή χιονοθύελλα που έκανε κόλαση τη ζωή των Αμερικανών κυρίως στις νοτιοδυτικές πολιτείες προκαλείται από το φαινόμενο «κυκλώνας βόμβα» με την πόλη Μπάφαλο της Νέας Υόρκης να μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη.

Κλειστοί αυτοκινητόδρομοι, ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων, κυκλοφοριακό χάος, διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης είναι λίγες από τις επιπτώσεις του ακραίου καιρικού φαινομένου που πλήττει τις ΗΠΑ.

Ο όρος «κυκλώνας βόμβα» σχετίζεται με την εκρηκτική ισχύ του που προκαλείται από την ταχεία πτώση της πίεσης, όπως εξηγούν οι εμπειρογνώμονες. 

Οι «κυκλώνες βόμβας», επισημαίνει το CNN, είναι πιο συνηθισμένοι στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και του Καναδά, όπου η δροσερή γη και το θερμό ρεύμα του Ρεύματος του Κόλπου δημιουργούν πρόσφορο έδαφος. 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.