ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Κουκάς: Κάλεσμα σε συστράτευση με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Κ. Κουκάς: Κάλεσμα σε συστράτευση με το βλέμμα στις επόμενες γενιές
Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς δίνει το σύνθημα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα

 

«Η Μύκονος είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός που τις τελευταίες δεκαετίες είναι πρωταγωνίστρια στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η δε προσφορά μας στην Ελλάδα μπορεί να ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, αλλά είναι ανεκτίμητη στο επίπεδο της διεθνούς προβολής. Τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουμε σημαντικές προκλήσεις όπως και άλλοι μεγάλοι τουριστικοί προορισμοί και καλούμαστε να κερδίσουμε το στοίχημα μιας ανάπτυξης που θα σέβεται τον πολιτισμό μας και θα προστατεύει το μοναδικό μυκονιάτικο τοπίο.
Αυτή θα είναι η κορυφαία και κρίσιμη πρόκληση για την επόμενη δημοτική αρχή. Το μέγεθος αυτής της πρόκλησης υπερβαίνει προσωπικές φιλοδοξίες, διαχωριστικές γραμμές και εγωισμούς. Επιβάλει συννενόηση, συνεργασία, αυτοκριτική και σύνθεση σε όλα τα επίπεδα, από το επίπεδο αρχηγών δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών συμβούλων, πολιτών με αίσθηση προσφοράς στα κοινά θέματα του τόπου μας. Συνεργασία πραγματική και όχι τυπική. Ουσιαστική και όχι προσχηματική. Δημιουργική και όχι επικοινωνιακή. Δημοκρατική και αποτελεσματική ακριβώς όπως συντελέστηκε 4 χρόνια τώρα και η συνεργασία μας με την παράταξη «Μαζί για τη Μύκονο», καθώς και με δημοτικούς συμβούλους που ανεξαρτητοποιήθηκαν. Επαληθεύσαμε την κηρυγμένη μας αρχή πως «όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα».

Καλώ όλους όσους πραγματικά νοιάζονται αυτόν τον τόπο και θέλουν να συμμετέχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων, να είμαστε αυτοί που θα διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του νησιού. Να χαράξουμε όλοι μαζί ως μία γροθιά το μέλλον μας, διατηρώντας την πρωτοπόρο θέση μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και ταυτόχρονα προστατεύοντας την τοπική κοινωνία από τον υπερτουρισμό, εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητα και την αειφορία με οποιοδήποτε κόστος. Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές και όχι στις επόμενες εκλογές σας καλώ όλους και όλες σε συστράτευση με την ισχυρή ομάδα της Πρωτοβουλίας Δράσης που ξεκινά να ανακοινώνει τους υποψηφίους της δημιουργώντας κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης.»

Κωνσταντίνος Κουκάς

Δήμαρχος Μυκόνου


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.