ΤΟΠΙΚΑ

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν έναν σπουδαίο Μυκονιάτη

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν έναν σπουδαίο Μυκονιάτη

Το Mykonos Art Festival σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ, τίμησε  έναν σπουδαίο Μυκονιάτη μουσουργό, τον Γεώργιο Αξιώτη.

Χάρη στον ακούραστο αρχιμουσικό Βύρωνα Φιδετζή και μετά απο πολύχρονες καλλιτεχνικές προσπάθειες παρουσιάστηκε ένα σημαντικό επίτευγμα, πρωτοποριακό για τα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας.

Αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου:
Το διασωθέν συνολικό δημιουργικό έργο του Γεωργίου Αξιώτη ηχογραφήθηκε και εκδόθηκε από τις δισκογραφικές εταιρείες NAXOS και SUBWAYS σε δύο σπουδαίες δισκογραφικές εκδόσεις με την συμμετοχή και της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών.

Ένα μεγάλο βήμα για την βαθύτερη γνώση του νεοελληνικού πολιτισμού που το νησί της Μυκόνου, γενέτειρα του μεγάλου μουσουργού, όφειλε και τώρα γίνεται πραγματικότητα.

Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση της δισκογραφικής έκδοσης “Έργα του Γεωργίου Αξιώτη” και θα ακολουθήσει συναυλία με έργα του Γ. Αξιώτη, με το Κουαρτέτο Εγχόρδων L’ ANIMA.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.