ΤΟΠΙΚΑ

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για την Μύκονο

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά για την Μύκονο
Πλήθος κόσμου στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς στην εκδήλωση του Δήμου Μυκόνου για τα Μεταλλεία

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς η εκδήλωση του Δήμου Μυκόνου που αφορούσε στην παρουσίαση της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την μεταλλευτική ιστορία της Μυκόνου.

Συγκεκριμένα η έρευνα συντελέστηκε από το Τμήμα Μεταλλειολόγων Μεταλλουργών Μηχανικών υπό την επίβλεψη του Κοσμήτορα Δημήτρη Καλλιαμπάκου και εκπονήθηκε μετά από παραγγελία του Δήμου Μυκόνου. Η έρευνα παρουσιάζεται και σε επίτομη έκδοση.

Η εκδήλωση ήταν μια συνδιοργάνωση με το ΕΜΠ, την Αδελφότητα Ανωμεριτών «Παναγία η Τουρλιανή» και με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου μιας και το θέμα αφορά όλα τα νησιά μας εν γένει. Στην εκδήλωση τονίστηκε η πεποίθηση της δημοτικής αρχής πώς η ανάδειξη της πολιτιστικής μας ταυτότητας και η γνώση της ιστορίας ενδυναμώνει τις σχέσεις  με τον τόπο .

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς που στην φωτογραφία είναι με τον δήμαρχο Σερίφου κ.Ρεβίνη τόνισε χαρακτηριστικά:

Άποτελεί την πλέον αποτελεσματική θωράκιση απέναντι σε φαινόμενα άλογης ανάπτυξης εις βάρος του μοναδικού μυκονιάτικου τοπίου. Συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στην Δήμητρα Λοΐζου Βουλαγαράκη που εμπνεύστηκε και ακάματα εξυπηρέτησε την προσπάθεια αυτή.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.