ΤΟΠΙΚΑ

Ιστορική μέρα για την Μύκονο η διαβούλευση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο

Ιστορική μέρα για την Μύκονο η διαβούλευση για το νέο πολεοδομικό σχέδιο

Σε ειδική εκδήλωση στο Γρυπάρειο και με το βλέμμα στο 2050 και παρουσία πλήθους κόσμου  ξεκίνησε η διαβούλευση για το νέο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Μυκόνου.
Μια ιστορική ημέρα για το νησί , καθότι η Μύκονος είναι ένα από τα πρώτα μέρη σε όλη την Ελλάδα, που θα έχουν σε ένα χρόνο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα καθορίσει την ποιότητα της ζωής των Μυκονιατών, αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών της.


Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε:

«Το 2019 είχα δεσμευτεί ότι θα κάνω ότι πρέπει για να αποκτήσει η Μύκονος μέχρι το 2023 ένα σύγχρονο πολεοδομικό σχέδιο.Όπως γνωρίζετε διαχρονική μας θέση είναι η βιώσιμη ανάπτυξη & η αειφορία, δηλαδή η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στην πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας.

Είμαι βέβαιος ότι με υπευθυνότητα και σοβαρότητα το νησί μας θα είναι από τους πρώτους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς οι οποίοι θα απαντήσουν στις σύγχρονες προκλήσεις και θα αποτελέσουν διεθνή σημεία αναφοράς για τον τρόπο που το έκαναν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, τον Νίκο Ταγαρά, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, τον Ευθύμη Μπακογιάννη που κατανόησαν την υπεραξία και εκκίνησαν τις διαδικασίες για να αποκτήσει η Μύκονος μας αυτό που της αξίζει.
Η διαβούλευση θα είναι μια συνεχής διαδικασία και η τοπική μας κοινωνία θα μπορεί να εκφράσει τις θέσεις της, αλλά και τη βούλησή της για το μέλλον της.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.