ΤΟΠΙΚΑ

Ισραηλινή πατέντα για χορό σε γάμο στη Μύκονο

Ισραηλινή πατέντα για χορό σε γάμο στη Μύκονο

Σύμφωνα με το Mega, περίπου 200 Ισραηλινοί, πλήρως εμβολιασμένοι, ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο στο νησί των ανέμων και για να χορέψουν φόρεσαν όλοι ακουστικά, ελέω της απαγόρευσης που ισχύει για τη μουσική.

Και οι 200 καλεσμένοι ήταν εμβολιασμένοι πλήρως. Φόρεσαν ακουστικά και χόρεψαν ξέφρενα στο γλέντι του γάμου που διοργάνωσε ένα ζευγάρι από το Ισραήλ.

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο να “επιτραπεί” η μουσική σε κλαμπ με χορό.

Με αυτόν τον τρόπο ένα ζευγάρι από το Ισραήλ που παντρεύτηκε στη Μύκονο αποφάσισε να κάνει το γαμήλιο πάρτι του στον Πάνορμο. Το κατά πόσο είναι και νόμιμο κάτι τέτοιο, θα φανεί στην πορεία…

Τέλος στο θέμα των κορονοπάρτι σκοπεύει να βάλει η ΕΛ.ΑΣ., αφού τα περιστατικά είναι σχεδόν καθημερινά και οι επιχειρηματίες, κυρίως στα νησιά και τη Μύκονο, είναι στα κάγκελα.

Σημαντικό ρόλο στην πάταξη του φαινομένου θα έχουν ειδικές ομάδες κρούσης που θα σαρώνουν τα νησιά αυτό το καλοκαίρι.

Το σχέδιο με το κωδικό όνομα “Μύκονος” αφορά την αντιμετώπιση των κορονοπάρτι σε βίλες, κυρίως σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα κορονοπάρτι μπορούν να γίνουν υγειονομικές “βόμβες” και να οδηγήσουν σε τοπικά lockdown, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις τοπικές οικονομίες, γι’ αυτό θα επιχειρηθεί η αποτροπή τους.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ:

  • 10μελείς ομάδες κρούσης για κορωνοπάρτι (ΕΛ.ΑΣ.-Λιμενικό-Αρχής Διαφάνειας-υπουργείο Ανάπτυξης-Γεν.Γραμ.Πολ. Προστασίας)
  • Ασύρματες κάμερες ζωντανής μετάδοσης
  • Drones περιπολιών
  • Κέντρο επιχειρήσεων
  • “Τράπεζα” συλλογής πληροφοριών.

Πλατείες, πεζόδρομοι, ταράτσες, παραλίες βρίσκονται στο στόχαστρο των ομάδων κρούσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, στα σοκάκια και τις παραλίες της Μυκόνου έχουν τοποθετηθεί 40 ασύρματες κάμερες, ενώ 15 drones θα επιβλέπουν τα κορονοπάρτι, σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού. Θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση και κινητοποίηση για την αντιμετώπιση έκνομων ενεργειών.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει σταδιακά σε Σαντορίνη, Ρόδο, Πάρο και άλλα νησιά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.