ΤΟΠΙΚΑ

Ισχυρός σεισμός αισθητός στη Μύκονο

Ισχυρός σεισμός αισθητός στη Μύκονο
6,6 ρίχτερ στα Βόρεια της Σάμου αισθητός μέχρι την Κρήτη

Σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στη Μύκονο πριν λίγα λεπτά…

Μεγάλη η διάρκεια της δόνησης – Επιφανειακός ο σεισμός, με εστιακό βάθος μικρότερο των δέκα χιλιομέτρων  – Για «μικρό τσουνάμι» μίλησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, στα  6,9 Ρίχτερ αναθεώρησε το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο – Η ισχυρότατη δόνηση έγινε αισθητή στην Αλβανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία – Στους δρόμους οι κάτοικοι της Σάμου – Κατέρρευσαν κτίρια στη Σμύρνη – Ξεκίνησε  ο «χορός» των μετασεισμών.

Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι. Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι μικρότερο των 10 χιλιομέτρων, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό. Η ισχυρότατη δόνηση που είχε μεγάλη διάρκεια, έγινε αισθητή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και  στην Τουρκία, τη Βουλγαρία , την Αλβανία. Ήδη, καταγράφονται ισχυροί μετασεισμοί.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων η μετασεσμική ακολουθία αναμένεται να κρατήσει εβδομάδες ή και μήνες, ωστόσο πάντα είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο για  την εκδήλωση ενός πολύ ισχυρού μετασεισμού. Περίπου μία ώρα μετά τον ισχυρότατο σεισμό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έκανε έκκληση να μην μπαίνουν οι κάτοικοι της Σάμου στα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

foto-seima
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.