ΤΟΠΙΚΑ

Ηροδότου «Νουβέλες» με την Αντζέλα Γκερέκου το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο Κάστρου Μυκόνου – Παραπορτιανή.

Ηροδότου «Νουβέλες» με την Αντζέλα Γκερέκου το βράδυ στον αρχαιολογικό χώρο Κάστρου Μυκόνου – Παραπορτιανή.

Ηροδότου  «Νουβέλες »
Μια Θεατρική παράσταση – αναλόγιο
με ζωντανή μουσική σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
Ώρα 19.30 μμ

Στον αρχαιολογικό χώρο Κάστρου Μυκόνου – Παραπορτιανή.

Μια συνδιοργάνωση του ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Το πρωτότυπο θεατρικό αναλόγιο «Ηρόδοτος: Νουβέλες» που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό αφορά σε αποσπάσματα από το Ηροδότειο έργο, αποτελεί επιτομή της ιστορίας του αρχαίου κόσμου και δημιουργεί μία πολιτιστική διαδρομή στον αρχαίο κόσμο μεταξύ της αντίθεσης της Ευρώπης και της Ασίας, του ελληνικού και του ασιατικού στοιχείου.
Η Ηροδότεια αναφορά στις πολιτιστικές αξίες των δύο διαφορετικών κόσμων καταδεικνύουν τη συντριπτική υπεροχή και κατηγορηματική αντίθεση του ατίθασου και δημιουργικού αρχαίου ελληνικού πνεύματος απέναντι στο πνεύμα κάθε ανελεύθερης μορφής πολιτειακής οργάνωσης δεσποτισμού.
Οι 4 νουβέλες που παρουσιάζονται («Η γυναίκα του Κανδαύλη», «Διάλογος Σόλωνος και Κροίσου», «Η ιστορία του Αδράστου», «Ο ερωτας του Ξερξη»), χαρακτηρίζονται για το λογοτεχνικό ύφος και την ψυχολογική ανάλυση των προσώπων μέσω της διήγησης ενός φανταστικού γεγονότος με δραματική ένταση προβάλλοντας την ανθρώπινη συμπεριφορά και τη τραγική μοίρα ενός προσώπου.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πέρα από το σημαντικο καλλιτεχνικό γεγονός παρουσίασης για πρώτη φορά στο κοινό αυτών των σπουδαίων κειμένων που έχουν μια εντυπωσιακή επικαιρότητα και καταπιάνονται με ιδιαίτερα γλαφυρό σε διαχρονικές ανθρώπινες αξίες στόχος μας είναι να ταξιδέψουμε μέσα από την αφήγηση το κοινό στον ιστορικό χωροχρόνο της «Ηροδότου Ιστορίας» ξετυλίγοντας αφενός τα συναισθήματα της ανθρώπινης ύπαρξης με τις νουβέλες και αφετέρου παρουσιάζοντάς το σε σημαντικά θέατρα και τόπους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος σε μια σκηνική σύνθεση με πρωτότυπη ζωντανή μουσική.
Είσοδος ελεύθερη!!
#staytuned
#Culture & #Tourism


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.