ΤΟΠΙΚΑ

Ινκόγκνιτο στη Μύκονο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ινκόγκνιτο στη Μύκονο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ιδιαίτερη αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η αποκάλυψη που φέρνει σήμερα στο φως η «Espresso» για τον κοσμοπολίτικο αέρα της Μυκόνου που απολαμβάνει τα τελευταία 24ωρα ινκόγκνιτο οΑρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας βρίσκεται από προχθές στο νησί των ανέμων, συνοδευόμενος από τον αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη και μάλιστα, αν και οι δυο τους προσπάθησαν να μην κάνουν αισθητή την παρουσία τους, δεν ξέφυγαν από τις «κεραίες» της «Espresso».

Κυκλοφορούν χωρίς συνοδεία και με συμβατικά οχήματα και πηγαίνουν στα ραντεβού τους εν κρυπτώ. Μάλιστα, όπως φαίνεται, για το μυστηριώδες ταξίδι δεν γνώριζε ούτε ο τοπικός μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος.

Οπως είναι φυσικό και επόμενο, η επίσκεψη του μακαριοτάτου στη Μύκονο εγείρει ποικίλα ερωτήματα, τα οποία και αναμένουν απαντήσεις. Βέβαια, το γεγονός ότι επέλεξε να συνοδεύεται από τον αρχιμανδρίτη Απόστολο Καβαλιώτη αυτό και μόνο λέει πολλά…

Οπως είχε αποκαλύψει στις 18 Απριλίου του 2022 η «Espresso», ο εν λόγω ιερέας συστήνεται στην κυβέρνηση ως «ο παπάς για τις δύσκολες αποστολές» και στην Εκκλησία αντιμετωπίζεται ως μια πολυσχιδής και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Οι πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν ότι τα σενάρια που ακούγονται είναι τρία: Πρώτον, ο Αρχιεπίσκοπος να ήθελε να κάνει μυστικές διακοπές(σενάριο που μάλλον δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες), δεύτερον, να εκλήθη εσπευσμένα στο νησί από επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στα ακίνητα της Εκκλησίας στη Βουλιαγμένη και, τρίτον, ότι του ζητήθηκε να μεσολαβήσει στην κυβέρνηση ώστε να κοπάσει ο πόλεμος που έχει ανοίξει με τους επιχειρηματίες του νησιού για τις παρανομίες και τις αυθαίρετες κατασκευές.

Σε κάθε περίπτωση το γεγονός ότι η Αρχιεπισκοπή δεν ενημέρωσε για το ταξίδι «μυστήριο» εγείρει ερωτήματα και τροφοδοτεί περίεργες φήμες.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.