ΤΟΠΙΚΑ

Ημερίδα στην Ερμούπολη υπο την αιγίδα των δήμων Μυκόνου και Σύρου

Ημερίδα στην Ερμούπολη  υπο την αιγίδα των δήμων Μυκόνου και Σύρου
«Οι αλλαγές στο Νέο Ποινικό Κώδικα και επισκόπηση των αλλαγών στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»,

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σύρου με τη σύμπραξη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Δήμου Μυκόνου διοργανώνει ημερίδα την Πέμπτη 11-07-2019 και ώρα 18.00μμ (ακριβώς) 22.00μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ερμούπολης, με θέμα:

«Οι αλλαγές στο Νέο Ποινικό Κώδικα και επισκόπηση

των αλλαγών στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»,

Πρόγραμμα ημερίδας

18:00 – 18:30 Την ημερίδα θα χαιρετήσουν η Πρόεδρος Εφετών Αιγαίου κα Σπυριδούλα Μακρή, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σύρου κα Ολυμπία Λαμπροπούλου και η Πρόεδρος Πρωτοδικών Σύρου κα Αικατερίνη – Ουρανία Κώτσιου

Α΄ Μέρος

(Τη συζήτηση θα διευθύνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου κος Κωνσταντίνος Φιφλής)

18:30 – 19:00 Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεώργιος Οικονόμου με θέμα «Γενική επισκόπηση των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»

19:00 – 19:30 Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Απόστολος Δεληγιάννης με θέμα: «Απόπειρα και Συμμετοχή στο νέο Ποινικό Κώδικα»

19:30 – 20:15 Επίκουρος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ κ. Κωνσταντίνος Κοσμάτος,  με θέμα «Ποινολογικές αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα Α΄μέρος»

20:15 – 20:30 Διάλειμμα

Β΄Μέρος

(Τη συζήτηση θα διευθύνει ο Δήμαρχος Μυκόνου, Δικηγόρος,κ. Κωνσταντίνος Κουκάς)

20:30 – 21:15 Δικηγόρος Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Λαμπάκης, με θέμα: «Ποινολογικές αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα Β΄μέρος και επιλεγμένα ζητήματα (κατ’ επιλογή του) στο νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας»

21:15 – 21:30 Δικηγόρος Σύρου κα Αλεξάνδρα Δήμου με θέμα: «Η κατάργηση του Πταισματοδικείου:  Νομικές και κοινωνικές προεκτάσεις με την αρχειοθέτηση των πταισμάτων»

21:30 – 22:00 Ομιλητές με ερωτήματα (τρία λεπτά για κάθε ομιλητή)

22:00 Τέλος ημερίδας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.