ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης

Ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης
Μια σημαντική πρωτοβουλία του Δήμου Μυκόνου για διεθνή συνεργασία

Η 19η Απριλίου έχει καθιερωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 ως «Ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης», ενώ ταυτόχρονα είναι η ημέρα θανάτου του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

«Ο Δήμος Μυκόνου τιμώντας την ιδέα του φιλελληνισμού και στο πλαίσιο περιορισμού των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, έχει αποστείλει επιστολή ενίσχυσης της συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής σε όλες τις ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα των οποίων η εθνική παρουσία συνδέεται με την συμμετοχή τους στην επανάσταση του 1821.

Επιπλέον επιστολές εστάλησαν και σε άλλες πρεσβείες, επιδιώκοντας και προσδοκώντας την σύσφιξη των σχέσεων των λαών στις αρχές και στο πνεύμα του 1821 που αφορούν στις αξίες της ελευθερίας, της συνεργασίας και της ελεύθερης έκφρασης, προσδοκώντας την ενίσχυση του πνεύματος του σύγχρονου φιλελληνισμού. Οι αντιδράσεις και η υποδοχή υπήρξαν θερμές και η επικοινωνία αυτή θα ενδυναμωθεί με κάθε τρόπο.

Βαθύτατη πεποίθησή μας είναι πως η ενότητα και η συνεργασία των λαών είναι η δύναμη και η δόξα τους σε κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης και σταθεροποίησης ενός κόσμου δημοκρατικού και ελεύθερου.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.