ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύεται δικαστική αστυνομία στις Κυκλάδες

Ιδρύεται δικαστική αστυνομία στις Κυκλάδες

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη 750 ατόμων στη Δικαστική Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης Δικαστικής Αστυνομίας – Τροποποιήσεις Ν. 4963/2022».

Η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπεται να διενεργηθεί μέσω ΑΣΕΠ και θα αφορά την πρόσληψη 600 ατόμων στη Δικαστική Αστυνομία, τα οποία θα κατανεμηθούν στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας και θα αποτελούν το ένστολο και ένοπλο προσωπικό, που θα εκτελεί αστυνομικά καθήκοντα.

Επίσης, προβλέπεται η πρόσληψη έως και 150 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για το πολιτικό προσωπικό, που θα εκτελούν καθήκοντα πραγματογνωμόνων.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 22:00.

Σχετικά με την περιοχή των Κυκλάδων πρόκειται να συγκροτηθεί περιφερειακή υπηρεσία Δικαστικής Αστυνομίας στο Εφετείο και στην εισαγγελία Εφετών Αιγαίου με έδρα την Σύρο, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες και των υπαγόμενων σε αυτήν Πρωτοδικείων και Εισαγγελιών Πρωτοδικών, αλλά και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Σύρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, στο Δικαστικό Μέγαρο του Εφετείου και της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου κατανέμονται δεκατρείς (13) οργανικές θέσεις του αστυνομικού τομέα, ως εξής: μία (1) ΠΕ Δικαστικής Αστυνομίας, δύο (2) ΤΕ Δικαστικής Αστυνομίας και δέκα (10) ΔΕ Δικαστικής Αστυνομίας.

Αναλυτικά τα προβλεπόμενα του υπό ψήφιση νομοσχεδίου:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.