ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιαίτερη η τιμή για την Μύκονο η παρουσία Κουκά στο συμβούλιο της Ευρώπης

Ιδιαίτερη η τιμή για την Μύκονο η παρουσία Κουκά στο συμβούλιο της Ευρώπης
Στη Φινλανδία για το Συμβούλιο της Ευρώπης Council of Europe ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Στη Φινλανδία, ως επικεφαλής της επίσημης επίσκεψης εργασίας (monitoring visit) στις δημόσιες Αρχές της Φινλανδίας, ώστε να εξετάσει και να συζητήσει αν οι τοπικές και κρατικές Αρχές στη Φινλανδία λειτουργούν σε αρμονία με τις αρχές που επιβάλλει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο ίδιος μάλιστα, μέσω ανάρτησής του, αναφέρθηκε σε αυτή την επίσκεψη, λέγοντας τα εξής:

Μία εποικοδομητική επίσκεψη στη Φινλανδία, με συναντήσεις και συνεδριάσεις, για το Συμβούλιο της Ευρώπης Council of Europe. Με τη συνάδελφο μου στο Congress of Local and Regional Authorities of the Council of Europe Rachel Bailey – Περιφερειακή Συμβούλο από το Ηνωμένο Βασίλειο τεθήκαμε επικεφαλής (co-rapporteurs) της επίσημης επίσκεψης εργασίας (monitoring visit) στις δημόσιες Αρχές της Φινλανδίας. Αντικείμενο των επαφών μας να εξετάσουμε και να συζητήσουμε αν οι τοπικές και κρατικές Αρχές στη Φινλανδία λειτουργούν σε αρμονία με τις αρχές που επιβάλλει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ξεκινήσαμε με τον Γιούσι Χάλλα-Άχο, Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας που υποδέχθηκε την αποστολή μας, μαζί με τους Πρόεδρους των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και συνεχίσαμε με την Ένωση Δήμων Φιλανδίας (Kuntalitto) στα γραφεία τους όπου εξετάσαμε διεξοδικά τα ζητήματα με εκπροσώπους από τους αστικούς, αγροτικούς, νησιωτικούς Δήμους αλλά και την ιδιαίτερη περιοχή της Λαπωνιάς.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.