ΤΟΠΙΚΑ

Η ύψιστη τιμή για την Μύκονο

Η ύψιστη τιμή για την Μύκονο
Ο Κωνσταντίνος Κουκάς επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τετραετής η θητεία του Κωνσταντίνου Κουκά – Το Κογκρέσο είναι ένας θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπεύθυνος και επιτηρητής για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατία.

 

νεοεκλεγέν μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, για τετραετή θητεία, επικεφαλής της αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Κογκρέσο είναι ένας θεσμός του Συμβουλίου της Ευρώπης, υπεύθυνος και επιτηρητής για την ενίσχυση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας, με την επικύρωση της αποτελεσματικής εφαρμογής των αρχών που έχουν τεθεί στο Ευρωπαϊκό Άρθρο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και των βασικών αρχών της τοπικής δημοκρατίας. Επίσης, συμβουλεύει την Επιτροπή των Υπουργών και το Κοινοβούλιο του Συμβουλίου της Ευρώπης σε όλα τα θέματα τοπικής και περιφερειακής πολιτικής και την προώθηση αποτελεσματικών δομών τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης στα 47 κράτη – μέλη του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα έχει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2020.

«Η ανάληψη της ευθύνης του επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί για μένα μία σημαντική πρόκληση. Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα καλείται να κερδίσει το στοίχημα της πραγματικής ανάπτυξης καλούμαστε με προτάσεις, θέσεις και παρεμβάσεις να προωθήσουμε την αναβάθμιση των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διεκδικήσουμε την υλοποίηση αναπτυξιακών πολιτικών. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για την πρόταση του και τους συναδέλφους μου στο ΔΣ της ΚΕΔΕ για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου», δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου.
πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.