ΤΟΠΙΚΑ

Η υπερδόμηση αλλάζει τις Κυκλάδες για πάντα

Η υπερδόμηση αλλάζει τις Κυκλάδες για πάντα

Από το 2018 οι Κυκλάδες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του εγχώριου και διεθνούς real estate, όχι ως τόπος, αλλά ως προϊόν. Χιλιάδες οικόπεδα πωλούνται, δρόμοι ανοίγονται παντού, εκατοντάδες οικοδομικές άδειες εκδίδονται για χιλιάδες νέα τετραγωνικά, τεράστιες μονάδες με βίλες και ξενοδοχεία αδειοδοτούνται. Μια εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, αλλά και νησιά που μέχρι πρότινος είχαν μια ήπια τουριστική ανάπτυξη. Πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού πρότεινε στον οργανισμό Europa Nostra να κηρυχθούν οι Κυκλάδες «μνημείο σε κίνδυνο», με στόχο να κινηθεί το διεθνές ενδιαφέρον για την απότομη αλλαγή του χαρακτήρα των ελληνικών νησιών. Ως παράδειγμα έθεσαν τη Σίφνο, τη Σέριφο και τη Φολέγανδρο. Οι δήμαρχοι των τριών νησιών μιλούν στην Καθημερινή για αυτό που συμβαίνει στον τόπο τους, εξηγούν τι είναι αυτό που τους ανησυχεί, μεταφέρουν τον διχασμό των τοπικών κοινωνιών και το όραμά τους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.