ΤΟΠΙΚΑ

Η υφάντρα της Μυκόνου που καλλιεργεί τους δικούς της μεταξοσκώληκες

Η υφάντρα της Μυκόνου που καλλιεργεί τους δικούς της μεταξοσκώληκες

H Φαίη Χατζή, ταυτισμένη με τη Μύκονο, ήταν δύσκολο να βρει δικό της αργαλειό, μέχρι που μια παλιά υφάντρα της χάρισε τον δικό της.

Η Φαίη Χατζή από τότε που θυμάται τον εαυτό της, καταπιανόταν με κάτι δημιουργικό. Ήρθε στη Μύκονο πρώτη φορά στα είκοσί της, σερβιτόρα, με 500 δραχμές μεροκάματο. Άρχισε να φτιάχνει δικά της ρούχα, αφού η αγορά της Μυκόνου ήταν πολύ ακριβή, κι έφτασε στο σημείο να τα πουλάει.
Κάποια στιγμή, στα 26 της, είδε μια εσάρπα φτιαγμένη σε αργαλειό, την άγγιξε, θαύμασε την υφή της και ξαφνικά γεννήθηκε η επιθυμία να μάθει την τέχνη της ύφανσης. Τελευταία καλλιεργεί και δικούς της γηγενείς μεταξοσκώληκες.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.