ΤΟΠΙΚΑ

Η τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στη Μύκονο

Η τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στη Μύκονο

Με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος ανταπεκρίθη προθύμως σε σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ, Δωροθέου Β΄, η τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στον ιστορικό ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, διεκομίσθη στον Ιερό Ναό Παναχράντου Μυκόνου, στον οποίο εφέτος φιλοξενείται η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής, κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19 Μαρτίου 2023.
Το ιερό λείψανο, το οποίο εκομίσθη διά χειρών του Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού και Προσκυνηματικού Ναού Αγ. Θεοδώρων Σερρών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκταρίου Καϊμακάμη, υπεδέχθησαν στα πρόπυλα του Ναού Παναχράντου το εσπέρας της Παρασκευής, 17 Μαρτίου, ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου ,Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης και Εφημέριοι της νήσου.
Κατά το διάστημα της παραμονής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Καϊμακάμης προεξήρχε των Ακολουθιὠν της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως και του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, οι οποίες τελέσθησαν με κάθε Εκκλησιαστική Τάξη και κατά τις οποίες ομίλησε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα.
Ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης μετέφερε τις ευχαριστίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, για την ευλογία που προσέφερε στους Μυκονίους πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν κάθε μέρα για να προσκυνήσουν τον μεγάλο στρατιωτικό Άγιο της Εκκλησίας.

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.