ΤΟΠΙΚΑ

Η Σύρος ψήφισε Φίλιππο Φόρτωμα και Νέα Δημοκρατία

Η Σύρος ψήφισε Φίλιππο Φόρτωμα και Νέα Δημοκρατία

Με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Ερμής» στην Ερμούπολη της Σύρου, ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας. Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου, ενδεικτικό προμήνυμα της επανεκλογής του, τον προλόγισαν με τα θερμότερα λόγια για το κοινοβουλευτικό του έργο, το ήθος και τον χαρακτήρα του  ο περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου, Μάρκος Δαδάος, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων, Χρήστος Καφτηράνης και το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Ηλίας Γαβιώτης.

Κατόπιν ο κ. Φίλιππος Φόρτωμας συγκινημένος ανέβηκε στο βήμα, χαρακτηρίζοντας το πολυπληθές ακροατήριο, ως πρόκριμα νίκης για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Κυβέρνηση μας δούλεψε σκληρά. Δούλεψε με στρατηγική. Είπε μόνο την αλήθεια. Ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη της. Δεσμεύτηκε και υλοποίησε πλήθος έργων για τα νησιά μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φόρτωμας.

Στη συνέχεια, ανέλυσε τα πεπραγμένα που συντελέστηκαν την τελευταία τετραετία στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στα 30 εμβληματικά έργα ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν τη Σύρο- με κυριότερο τη νέα επένδυση του Νεωρίου, «με άμεση δημιουργία 500 θέσεων εργασίας στην επιχείρηση και άλλων τόσων περίπου δευτερογενώς στο υπόλοιπο νησί. Μια επένδυση με θετική συμβολή σε πάνω από το 15% του ΑΕΠ του νησιού».

Κατόπιν, έκανε συνοπτική αναφορά στις σημαντικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες που ενίσχυσαν τη νησιωτικότητα, με έμφαση στα δύο σημαντικά νομοθετήματα, του Κώδικα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής στο νησιωτικό χώρο και της κύρωσης της ενιαίας θαλάσσιας πολιτικής, στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την άσκηση νησιωτικής πολιτική αλλά και στη πρωτοβουλία GrECO islands και το πρότυπο ρόλο που μπορεί να έχει στη θαλάσσια οικονομία και τη βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη.

Κλείνοντας καταχειροκροτούμενος, ο Φίλιππος Φόρτωμας είπε «Με γνωρίζετε πολύ καλά. Ξέρετε ποιος είμαι. Έχετε δει την τελευταία τετραετία τη δράση μου για να πάμε όλοι μαζί τις Κυκλάδες μας μπροστά.
Με ΣΧΕΔΙΟ, με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, με ΟΡΑΜΑ, με ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και με ΣΥΝΕΧΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ προς εσάς για να μπορώ να γίνομαι ακόμα καλύτερος.

Αυτή είναι η συμφωνία που έχουμε συνάψει με τη καθεμία και τον καθένα από εσάς προσωπικά. Και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης και αντιπροσώπευσης επιδιώκω να ανανεώσουμε. ΜΑΖΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!»

Την προεκλογική συγκέντρωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μάρκος Δαδάος και Χριστιάννα Πάπιτση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Άνω Σύρου, Μάννα και Γαλησσά, η υποψήφια Βουλευτής Κυκλάδων Δέσποινα Πρίνια, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κυκλάδων Χρήστος Καφτηράνης, ο πρόεδρος της Δημ. Το. ΝΔ Σύρου, Στάθης Μπαρμπούνης, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, Μάρκος Βουτσίνος, ο πρόεδρος του Εργοστασιακού Σωματείου του Ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, Αντώνης Χατζαντώνης, εκπρόσωποι άλλων συλλογικών φορέων, φίλοι και υποστηρικτές του Φίλιππου Φόρτωμα και της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της εκδήλωσης.

Ακολουθεί το βίντεο της εκδήλωσης:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.