ΤΟΠΙΚΑ

Η στρατηγική επένδυση για το Mykonos Resort άνω των 100 εκατ. και η φέρουσα ικανότητα της Μυκόνου

Η στρατηγική επένδυση για το Mykonos Resort άνω των 100 εκατ. και η φέρουσα ικανότητα της Μυκόνου
Τι αναφέρει η μελέτη για την τουριστική φέρουσα ικανότητα, με αφορμή την επένδυση

«Η επιδιωκόμενη επένδυση αφορά στην ανάπτυξη του πρώτου και μοναδικού σχεδιαζόμενου έως και σήμερα Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματοςστο νησί της Μυκόνου και αναμένεται να αποτελέσει ενδεχομένως την απάντηση σε μία κρίσιμη συγκυρία, όπου η νήσος καλείται να γίνει πιο εκλεκτική αναζητώντας ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης, αίροντας την άκριτη και άνευ όρων μεγέθυνση».

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η μελέτη για τη φέρουσα ικανότητα της Μυκόνου, η οποία συνοδεύει το φάκελο της επένδυσης, εγκεκριμένης ως στρατηγικού χαρακτήρα που σχεδιάζει το σχήμα της White Mulberry αρχικού προϋπολογισμού άνω των 103 εκατ. ευρώ στη θέση Καλαφάτης Ανω Μεράς Μυκόνου. Πρόκειται για το project με την ονομασία ‘’Mykonos Resort’’ από εγχώρια και ξένα επενδυτικά κεφάλαια- αραβικών και όχι μόνο συμφερόντων- σε συνολική έκταση 219 στρεμμάτων, για την οποία ο φάκελος της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) δημοσιοποιήθηκε προς διαβούλευση μέσα στον Αύγουστο. Ακριβώς λόγω του τόπου υποδοχής της επένδυσης στη Μύκονο, τη ΣΜΠΕ συνοδεύει η σχετική μελέτη φέρουσας ικανότητας, με τους επενδυτές να επισημαίνουν ότι «πρόκειται για επιλογή τους προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες και τα κριτήρια τουριστικής ανάπτυξης του τμήματος αυτού της νήσου (Άνω Μερά) και να εξακριβωθεί ότι οι πρακτικές της επιδιωκόμενης επένδυσης συνάδουν με τις δυνατότητες αυτές».

Το νέο project, «μεγάλου βεληνεκούς» όπως χαρακτηρίζεται από τους επενδυτές, είναι μια ακόμη επένδυση στο νησί που σχεδιάζεται σε μία συγκυρία, όπου ειδικά φέτος η συζήτηση περί φέρουσας ικανότητας των πολύ δημοφιλών προορισμών, ανθεκτικότητας των υποδομών και υπερ- συγκέντρωσης επισκεπτών σε συμπιεσμένες χρονικές περιόδους της υψηλής σεζόν έχει επανέλθει πολύ έντονα. Ειδικά το νησί των Ανέμων έχει βρεθεί επανειλημμένα στο επίκεντρο για το θέμα των υποδομών, από τα δίκτυα ύδρευσης/ αποχέτευσης μέχρι το κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ ένα ακόμη «καμπανάκι» έχει προκύψει ως γνωστόν φέτος λόγω και της μειωμένης κίνησης, με βάση τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου (μείον 2,7% έναντι του 2022 στο επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου 2023 με 865 χιλιάδες επιβάτες και πτώση κατά 7,2% στην κίνηση εξωτερικού) αλλά και της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων.
πηγη newmoney.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.