ΤΟΠΙΚΑ

Η σημασία ενός μοναδικού έργου για τον πολιτισμό της Μυκόνου

Η σημασία ενός μοναδικού έργου για τον πολιτισμό της Μυκόνου

Η διενέργεια ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου με ψηφιακά μέσα, αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες Τεχνολογίες για να προβάλλει την πλούσια πολιτιστική  κληρονομιά, την παράδοση και την ιστορία του νησιού.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

«Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 402.125,85 €, θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ και αποτελεί επιστέγασμα μιας διαχρονικής προσπάθειας η οποία ξεκίνησε από τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου.

Έχουμε πει ότι η Μύκονος εκτός από ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός αποτελεί και έναν κορυφαίο προορισμό με διακριτή πολιτιστική ταυτότητα.

Αυτό είναι το αληθινό μας πρόσωπο. Και αυτό οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ευχαριστώ την πρόεδρο του Μουσείου Μαριγούλα Αποστόλου και όσους συνέδραμαν για την ειλικρινή και αποτελεσματική συνεργασία τους.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.