ΤΟΠΙΚΑ

Η Σαμψούνη ανακοίνωσε ξημερώματα στο Facebook το δεύτερο κρούσμα

Η Σαμψούνη ανακοίνωσε ξημερώματα στο Facebook το δεύτερο κρούσμα
Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος της επικοινωνίας της ανακοίνωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού από την πρόεδρο του Κέντρου Υγείας

Ανησυχητικά είναι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο νησί αναφορικά με το κρίσιμο και σοβαρό θέμα των κρουσμάτων του κορονοϊού καθώς ξημερώματα ανακοινώθηκε το δεύτερο κρούσμα.

Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία είναι η ψυχραιμία των κατοίκων του νησιού να παραμείνει και να μην δημιουργηθεί πανικός στους πολίτες αλλά και να μην εμφανιστούν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού ανάμεσα στους κατοίκους και κυρίως στις οικογένειες που έχουν άρρωστο.

Η επιλογή της κυρίας Ντίνας Σαμψούνη  προέδρου του Κέντρου Υγείας και αντιδημάρχου να ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού μέσα από τον ιδιωτικό της λογαριασμό στο Facebook μπορεί να της δίνει προσωπικά likes στην σελίδα της αλλά είναι εντελώς αντιδεοντολογική στους κανόνες της επικοινωνίας στα σοβαρά θέματα  και βέβαια ούτε και τυπική για το ρόλο της.

Η κυρία Σαμψούνη ανακοίνωσε στην προσωπική της σελίδα όπως θα δείτε και παρακάτω το πρώτο και το δεύτερο κρούσμα της Μυκόνου  με αποτέλεσμα πολίτες σε πανικό να ψάχνονται στην σελίδα της ποιο είναι το πρόσωπο που έχει νοσήσει.

Δηλαδή, αντί η κυρία Σαμψούνη είτε με συνέντευξη τύπου, είτε με δελτίο τύπου, είτε με SMS, είτε ακόμα και με προσωπικά τηλέφωνα,είτε με ανακοινώσεις  στις σελίδες του Δήμου της Μυκόνου στο διαδίκτυο επίσημα  με τον θεσμικό της ρόλο ώστε να ενημερωθούν ΟΛΟΙ  οι πολίτες(και όχι μόνο οι  φίλοι της  στο Facebook) να ανακοινώσει μέσω των ΜΜΕ τοπικών και πανελληνίων τα κρούσματα του νησιού ,για να υπάρχει μια κεντρική πληροφόρηση σε όλους, ξημερώματα πόσταρε  στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook το δεύτερο κρούσμα  με αποτέλεσμα να ανοίγει δημόσια συζήτηση αμέσως από τους ανήσυχους πολίτες όπως είναι φυσικό στην σελίδα της.

Παράλληλα όλοι οι πολίτες του νησιού δεν είναι «φίλοι» στο Facebook με την κυρία Σαμψούνη για να μαθαίνουν τις ανακοινώσεις της.Άρα αρκετοί από αυτούς μένουν για ώρες στο σκοτάδι.

Φανταστείτε τον κύριο Τσιόδρα ή τον κύριο Χαρδαλιά να ανακοινώνουν τα κρούσματα του κορονοϊού από τον προσωπικό τους λογαριασμό στο διαδίκτυο και οι πολίτες να έχουν άμεση πρόσβαση σχολίων αμέσως ή πόσοι θα ενημερώνονταν άμεσα για να προφυλαχτούν αν δεν ήταν φίλοι τους ;

Άρα λοιπόν να μην αναρωτιέται η κυρία Σαμψούνη:

Πυροδοτήθηκε κοινωνική καχυποψία από τον τρόπο που γίνεται η ενημέρωση στον κόσμο και σε πρώτο χρόνο στον προσωπικό της λογαριασμό.

Πρώτα ενημερώνουμε επίσημα τους πολίτες στο σοβαρό αυτό θέμα και σε δεύτερο χρόνο παίρνουμε τα likes.
Καλό κουράγιο σε όλους και δύναμη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.