ΤΟΠΙΚΑ

«Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση αποτελεί σταθερή αξία και βασικό μοχλό για πρόοδο και ανάπτυξη»

«Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση αποτελεί σταθερή αξία και βασικό μοχλό για πρόοδο και ανάπτυξη»

Στις εργασίες του 6ου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος.

Στην ομιλία του ενημέρωσε τους συνέδρους και τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας και συγκεκριμένα:

  • για το μεταναστευτικό,
  • την υποστελέχωση της Π.Ν.Αι. και των Κρατικών Υπηρεσιών,
  • την αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά μας και τις αρνητικές συνέπειες για τους νησιώτες μας,
  • το ακριβό κόστος των συγκοινωνιών,
  • τα προβλήματα στις δομές υγείας.

Αναφερόμενος στο νέο νόμο που διέπει την Αυτοδιοίκηση, τον «Κλεισθένη», επεσήμανε ότι εκτός την αλλαγή του τρόπου εκλογής των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την Απλή Αναλογική που επιφέρει πολλές επιφυλάξεις για τη διοίκηση των Ο.Τ.Α. την επόμενη ημέρα, απουσιάζουν μέτρα που στηρίζουν θεσμικά και οικονομικά τους Ο.Τ.Α. και το κράτος δείχνει να μην εμπιστεύεται τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση αποτελεί σταθερή αξία και βασικό μοχλό για πρόοδο και ανάπτυξη και είναι δίπλα στους πολίτες, γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί από το κεντρικό κράτος.

  • Στο 6ο Τακτικό Συνέδριο εκτός του κ. Χ. Κόκκινου παρέστη από την Π.Ν.Αι. ο πρόεδρος του Π.Σ. κ. Κ. Μπιζάς και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και μέλος Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. κ. Ιωάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος προήδρευσε και του 6ου Τακτικού Συνεδρίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.