ΤΟΠΙΚΑ

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου συγχαίρει τον δήμαρχο της Μυκόνου για την θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου συγχαίρει τον δήμαρχο της Μυκόνου για την θέση του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ

Δια ζώσης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου με διευρυμένη σύνθεση και τη συμμετοχή όλων των Δημάρχων, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουλίου και ώρα 19.00, σε αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Athens Marriot στην Αθήνα.

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ είναι η πρώτη μετά τις Εθνικέςεκλογές και την εκλογή της νέας Κυβέρνησης της Χώρας αλλά και ουσιαστικά, η τελευταία πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Στις εργασίες του Δ.Σ. έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας μας, οι νεοεκλεγέντες ΒουλευτέςΔωδεκανήσου και Κυκλάδων, η Υπουργός Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης ΥΠΕΣ κος ΜιχάληςΣταυριανουδάκης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΑιγαίου κα Μαριάννα Νικολαίδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος και ο νεοεκλεγής Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κος Λάζαρος Κυρίζογλου,  Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Θερμά συγχαρητήρια προς τον νέο Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, αλλά και για το συνάδελφό μας κο Κωνσταντίνο Κουκά Δήμαρχο Μυκονίων ο οποίος εξελέγη Β΄Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, εκπροσωπώντας έτσι επάξια τους Νησιωτικούς Δήμους του Νοτίου Αιγαίου.

Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με την παρουσίαση ενός συνοπτικού απολογισμού των δράσεων, αλλά και των βασικώνπροτεραιοτήτων της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.κο Αντώνη Β. Καμπουράκη, Δήμαρχο Ρόδου και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί, αλλά και τοποθετήσεις από τους προσκεκλημένους μας, αλλά και τα μέλη του Δ.Σ.

Τα κύρια θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στην Ημερήσια Διάταξη,  είναι:

1ον: η ενημέρωση για την πορεία του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος  Νοτίου Αιγαίου με εισηγητές τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζημάρκο και τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Ε. Π  Ν. Αιγαίου κο Αντώνη Βουτσίνο,

2ον: η εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από τους Δήμους μας και την Ψηφιακή τους ασφάλεια, με εισηγητές τον κο Πόκκια Γεώργιο Γραμματέα του ΔΣ της ΠΕΔ και τον κο Γ. Σκοκέα Πιστοποιημένο Επιθεωρητή για προσωπικά δεδομένα.

3ον: ο Πιλοτικός Οδικός Χάρτης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με εισηγητή τον Δρ Ευθύμιο Λέκκα  καθηγητή του ΕΚΠΑ.

4ον: ο οικονομικός απολογισμός της ΠΕΔ για το οικονομικό έτος 2022,  ενώ στα θέματα περιλαμβάνονται και μία σειρά δράσεων της ΠΕΔ σε συνεργασία με τους Δήμους μας για κοινωνικούς , πολιτιστικούς κι αθλητικούς σκοπούς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.