ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος ξεκίνησε να γιορτάζει την εθνική επέτειο

Η Μύκονος ξεκίνησε να γιορτάζει την εθνική επέτειο

Με τις Ομιλίες καθηγητών και δασκάλων και λοιπές εκδηλώσεις, με βάση τα ιστορικά γεγονότα και τη σημασία τους, με αναφορές σε μαρτυρίες, στη λογοτεχνία και την τέχνη, στα Σχολεία της Χώρας και της Άνω Μεράς ξεκίνησαν οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου στην Μύκονο

Οι εν λόγω εκδηλώσεις είχαν διάρκεια  δυο διδακτικές ώρες και έγιναν  σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κτλ.)

Στις 11.00’ π.μ. – Άνω Μερά  τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της Άνω Μεράς, από τους κ.κ.

Δήμαρχο Μυκόνου,Αντιπεριφερειάρχη Π. Ν.ΑΙ., Πρόεδρο Δ.Σ. Κοινότητας Άνω Μεράς,Διοικητή 6ης ΜΣΕΠ,Αν. Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, Λιμενάρχη Μυκόνου,Διοικητή Πυροσβεστικής,Αντιπροσωπείες ολιγομελείς με τους Σημαιοφόρους από τα Σχολεία όλων τωνΒαθμίδων,την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου και Τοπικούς Συλλόγους,

Ενώ τηρήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών και θα ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος από τους μαθητές.

Στις 12.00’ μεσημέρι στη Χώρα είχαμε Προσκύνημα με επιμνημόσυνη δέηση και στέψη της Προτομής της Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένη από ολιγομελείς αντιπροσωπείες με τους Σημαιοφόρους από τα Σχολεία όλων των βαθμίδων, αντιπροσωπείες από τους Προσκόπους και τους Τοπικούς Συλλόγους.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.