ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος το παράδειγμα για αυτό που πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα

Η Μύκονος το παράδειγμα για αυτό που πρέπει να γίνει σε όλη την Ελλάδα
Η υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και το παράδειγμα της Μυκόνου, οδηγός μετά το τεράστιο πρόβλημα που προέκυψε στην Αττική

Μεγάλη συζήτηση και καυγάς στη Βουλή για τις πολιτικές αλλά και άλλες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με το ποιος φταίει για το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες οικογένειες έμειναν ή είναι ακόμα χωρίς ρεύμα.

Η αλήθεια είναι ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν τα χειρότερα των τελευταίων 40 ετών όσον αφορά τις χιονοπτώσεις κάτι που προκάλεσε την πτώση πολλών δέντρων κοντά στα καλώδια της ΔΕΗ με τις γνωστές συνέπειες.

Η μόνη λύση για να μην υπάρχουν ανάλογα σε αταξία έκταση φαινόμενα στο μέλλον είναι η υπογειοποίηση του δικτύου.

 

Το γεγονός ότι στη Μύκονο έχει ήδη ξεκινήσει η υπογειοποίηση του δικτύου απο τις αρχές Δεκέμβρη και αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Μαρτίου  είναι κάτι πολύ σημαντικό για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί στο νησί γίνεται κάτι που δεν έχει γίνει σε πολλές άλλες περιοχές που είναι στο Λεκανοπέδιο και μάλιστα σε εύπορες περιοχές ( για παράδειγμα στα Βόρεια Προάστια) και δεύτερον γιατί αυτό διασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Μυκόνου.

Βέβαια η αναβάθμιση των υποδομών θα πρέπει να έχει και συνέχεια γιατί πολλά ζητήματα είναι σε εξέλιξη και  πρέπει να ολοκληρωθούν σε ένα κορυφαίο διεθνή τουριστικό προορισμό όπως είναι η Μύκονος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.