ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος στο ρυθμό της αποκριάς

Η Μύκονος στο ρυθμό της αποκριάς
Φαντασμαγορικό και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Αποκριά στο νησί
  1. Κυριακή 16/2 Εργαστήρι Μάσκας και Χαρταετού

Τα σύμβολα της αποκριάς παίρνουν χρώμα και μορφή

Δύο αίθουσες της ΚΔΕΠΠΑΜ ετοιμάζονται να υποδεχτούν τα παιδιά και να τα μυήσουν στην τέχνη της Μάσκας και του Χαρταετού. Η Ιωάννα Χειμωνά στην αίθουσα Καλογερά και οι Πρόσκοποι στην κεντρική αίθουσα στον όροφο του κτιρίου θα κατασκευάσουν πρωτότυπες μάσκες και χαρταετούς που θα γεμίσουν χρώμα τις Απόκριες.

Το εργαστήρι μάσκας απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών και του χαρταετού σε παιδιά άνω των 8 ετών. Ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00

Κυριακή 23/2 Πλέκουμε το Γαϊτανάκι και διασκεδάζουμε

Πολύχρωμες κορδέλες γεμίζει ο γιαλός, το έθιμο να πλέξουμε κι αρχίζει ο χορός!

Αναβιώνουμε το αποκριάτικο έθιμο και πλημμυρίζουμε με χρώμα και χορό τον γιαλό. Οι ομάδες, παιδικές, μαθητικές και χορευτικών συλλόγων θα τυλίξουν το γαϊτανάκι και θα χορέψουν παραδοσιακά γύρω από αυτό. Τη σκυτάλη θα λάβουν 4 πανέμορφοι χορευτές που θα διασκεδάσουν τα παιδιά με πολύ χορό και αποκριάτικη διάθεση. Ένα χορευτικό θέαμα με καπέλα, μάσκες, χαρταετούς να εναλλάσσονται ρυθμικά δίνοντας παλμό οδηγώντας μικρούς και μεγάλους στο ρυθμό της Αποκριάς. 

Η γιορτή ξεκινά στις 12:00 στον γιαλό. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 18/2. Πληροφορίες στο τηλ. 6981205697

Κυριακή 23/2 Χοροί και έθιμα και στην Άνω Μερά

Χορεύουμε με τα καπέλα και πλέκουμε το γαϊτανάκι

Η θεατρική ομάδα Διόσκουροι θα διασκεδάσει τα παιδιά στην Άνω Μερά με πολύ τραγούδι, χορό και αποκριάτικο θέαμα. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί τις μάσκες και τα καπέλα σας! Σίγουρα θα σας χρειαστούν!!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Αδελφότητας Ανωμεριττών Μυκόνου. Ώρα έναρξης 17:00

Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού

Σάββατο 29/2 Ο Θησαυρός του Μερμελέχα

Χρυσά νομίσματα από το σεντούκι του πειρατή Μερμελέχα είναι καλά κρυμμένα σε μυστικά σημεία στα στενά του νησιού. Συνεργάτες του πειρατή αναζητούν απαντήσεις στα αινίγματα και πληρώνουν όσο – όσο με τα νομίσματα του θησαυρού. 

Φτιάξτε ομάδες και ξεχυθείτε στη χώρα, να βρείτε τους συνεργάτες του μεγάλου Πειρατή. 

Δηλώσεις συμμετοχής εως 25/2/2020. 

Ώρα έναρξης: 11:00 π.μ.

Σημείο εκκίνησης κάτω από το Δημαρχείο. 

Κυριακή 1/3 Η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση

Η κορύφωση του καρναβαλιού με την μεγάλη παρέλαση την τελευταία αποκριά. Άρματα και εκατοντάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους του νησιού με χρώματα και μουσικές να συνοδεύσουν τον φετινό καρνάβαλο!

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το πρώην yacht clubστο παλιό λιμάνι και θα καταλήξει μπροστά από το Δημαρχείο. Βάλτε έμπνευση και φαντασία και σας περιμένουμε με πολύ κέφι και ρυθμό να δώσουμε το στίγμα της φετινής αποκριάς και να κάψουμε τον καρνάβαλο. 

Η μεγάλη γιορτή περιμένει τις συμμετοχές των γκρουπ μέχρι 25/2/2020

Ώρα έναρξης καρναβαλιού 14:00 

 

Παραδοσιακή Καθαρά Δευτέρα 

Ελάτε να πετάξουμε χαρταετό και πάλι

τα Κούλουμα με τους Προσκόπους είναι χαρά μεγάλη!

Η Μύκονος υποδέχεται την Κυρά Σαρακοστή με τα παραδοσιακά κούλουμα και το πέταγμα του Χαρταετού στη Μερχιά. Το προσκοπικό κέντρο ανοίγει για να δεχθεί τον κόσμο που επί δεκαετίες παραδοσιακά γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα στην Μερχιά. Με γεύσεις, χρώματα και ακούσματα της παράδοσης οι Πρόσκοποι με την υποστήριξη του Δήμου Μυκόνου μας καλούν να γιορτάσουμε το ξεκίνημα της Σαρακοστής! 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.