ΤΟΠΙΚΑ

«Η Μύκονος πρωτοστατεί με τις μοναδικές της κατασκευές που έχουν βάση το ξύλο»

«Η Μύκονος πρωτοστατεί με τις μοναδικές της κατασκευές που έχουν βάση το ξύλο»
Ο Πάνος Κοσμαδάκης μιλάει στο MykonosVoice για τις καινοτομίες που έχει φέρει στο νησί η ανερχόμενη δύναμη στο ξύλο KOKOWOOD

Είναι από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο χώρο της ξυλείας.Η KOKOWOOD ήρθε για να μείνει και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει περίφημα σε μια δύσκολη μάλιστα εποχή που τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά με τις και γεωπολιτικές εξελίξεις ανα τον πλανήτη να διαμορφώνουν ένα διαφορετικό τοπίο και στο χώρο του ξύλου.

Στη Μύκονο η αγορά του ξύλου με δεδομένη την μεγάλη δραστηριότητα στην οικοδομή έχει την δική της θέση.

Στο νησί βρέθηκε, όπως το κάνει σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα, ο ιθύνων νους της KOKOWOOD ,ο άνθρωπος που κατόρθωσε με πολύ μεράκι και δουλειά να την βάλει στο χάρτη της ξυλείας στην Ελλάδα.

Ο Πάνος  Κοσμαδάκης  ιδρυτής της εταιρίας συνδυάζει επαφές με διακοπές και στο περιθώριο της επίσκεψης του στο νησί, συνοδευμένος από την εντυπωσιακή σύζυγο του Ελισάβετ μίλησε στο MykonosVoice για την αγαπημένη του Μύκονο και τις  προδιαγραφές που ανοίγονται σε ένα δύσκολο χώρο όπως είναι αυτός της ξυλείας.

«Αγαπώ την Μύκονο και την επισκέπτομαι πολλά χρόνια γιατί εδώ συνδυάζεις τα πάντα.

Είναι ένα σημείο που παρά την τεράστια ανάπτυξη των τελευταίων ετών παραμένει πάντα τόπος ευλογημένος για εμάς που γνωρίζουμε την μαγεία του νησιού.

Ως KOKOWOOD έχουμε δραστηριότητα στον νησί και έχουμε βάλει το λιθαράκι μας σε μοναδικές κατασκευές που είχαν για βάση τους το ξύλο.

Γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχει η τάση τα τελευταία χρόνια για επιστροφή στο φυσικό περιβάλλον.

Είναι μια καινοτομία που θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και στο νησί.
Το ξύλο έχει κυριαρχήσει σε αυτή την τάση, ειδικά αυτά τα χρόνια με την έντονη ανοικοδόμηση σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται μια προσπάθεια να νιώσουμε πάλι άνθρωποι και να φέρουμε την φύση κοντά μας, εκεί έρχεται η Kokowood και δίνει σάρκα και οστά σε αυτή την τάση.

Εναρμονισμένοι σε αυτή την διάθεση δίνουμε λύσεις και εικόνα που παραπέμπουν σε αυτό το υλικό της φύσης, το ξύλο είναι η επιτομή του ζεστού υλικού με την αίσθηση της φυσικής ζωής!!!

Κανένα άλλο υλικό δεν μπορεί να απεικονίσει εικόνες και συναισθήματα τόσο δυνατά και ανάγλυφα όπως αυτό» θα μας πει ο Πάνος  Κοσμαδάκης.

«Το ξύλο είναι η ζωή μας, η ανάσα μας, η επέκταση της φυσικής μας υπόστασης, είναι ένα υλικό που αναπνέει μαζί μας το βλέπεις, το νιώθεις, το μυρίζεις, σου δίνει μια ηρεμία και μια αρχοντιά στον χώρο σου, το δικό σου χώρο, διαμορφώνει τους χώρους που διαβιουμε με σκοπό την ζεστασιά και την ομορφιά τους.

Η Μύκονος όπως πάντα έχει πρωτοστατήσει σε αυτή την τάση, αφού το Αιγαίο και η αρχιτεκτονική του νησιού ταιριάζουν απόλυτα με το ξύλο και τις όμορφες κατασκευές.

Η Kokowood είναι πάντα εδώ να δώσει όλα τα παραπάνω με γνώμονα την αισθητική και την φινέτσα χωρίς να λείπει πάντα η φυσική άποψη.

Είμαστε οι δημιουργοί της επόμενης σας μοναδικής εμπειρίας!!!

Kokowood the World of Wood!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.