ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος πρωταθλήτρια στην κρουαζιέρα και την σεζόν που πέρασε

Η Μύκονος πρωταθλήτρια στην κρουαζιέρα και την σεζόν που πέρασε

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η τουριστική σεζόν για την κρουαζιέρα του 2023 στην Σύρο, με το απολογιστικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Βάσει των επίσημων στοιχείων, οι επιβάτες της κρουαζιέρας οι οποίοι επισκέφθηκαν την Σύρο από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και το Νοέμβριο του 2023, ξεπέρασαν τους 15.000 από κάθε τύπου κρουαζιερόπλοια τα οποία προσέγγισαν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Οι συνολικές προσεγγίσεις κρουαζιεροπλοίων του 2023 ανήλθαν στις 73, έναντι 75 το 2022. Το ρεκόρ αφίξεων κρουαζιέρας στο νησί παραμένει το 2019 με 82 προσεγγίσεις και πάνω από 26.000 επισκέπτες.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι η Σύρος βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη 20αδά από τους 50 συνολικά ελληνικούς προορισμούς, στον αριθμό επισκεψιμότητας επιβατών κρουαζιέρας. Η Σύρος είναι το τρίτο νησί των Κυκλάδων στον τομέα της κρουαζιέρας, μετά τους “κολοσσούς” Μύκονο και Σαντορίνη, οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή της ελληνικής λίστας μαζί με τον Πειραιά.

Τα επίσημα στοιχεία για την κρουαζιέρα του 2023 θα δοθούν προσεχώς από την Ένωση Λιμένων Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ 202


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.