ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος πριν 150 χρόνια

Η Μύκονος πριν 150 χρόνια
Απίστευτο φωτογραφικό υλικό απο τον Αμερικανό φωτογράφο Jan Willemsen

Ο φωτογράφος Jan Willemsen μπορεί να ξέρει περισσότερα πράγματα για τη Μύκονο από ότι όλοι εμείς μαζί. Την έχει επισκεφτεί πάρα πολλές φορές και την αγαπάει τόσο πολύ που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Flickr φωτογραφίες του κοσμοπολίτικου νησιού από το 1885 μέχρι και σήμερα.

Πολλές από αυτές τις φωτογραφίες, μάλιστα, είναι τραβηγμένες από τον ίδιο.

Όπως είναι αναμενόμενο, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει για τη Μύκονο από το 1885 μέχρι σήμερα. Τότε, ο κόσμος που κυκλοφορούσε στο νησί ήταν πολύ λιγότερος, οι ανεμόμυλοι πολύ περισσότεροι ενώ δεν υπήρχαν beach bar, ξαπλώστρες στις παραλίες και υπερπολυτελείς βίλες.

Σιγά-σιγά η Μύκονος άρχισε να ανακαλύπτεται από τους πρώτους τουρίστες που αγάπησαν την ομορφιά και την ιδιαίτερη αύρα της. Έτσι αρχίζει και αποκτά το νησί περισσότερο κόσμο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.