ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος περήφανη για τα ταλέντα της στις νέες γενιές

Η Μύκονος περήφανη για τα ταλέντα της στις νέες γενιές

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 ο Εθνικός ΤΕΛΙΚΟΣ του YOUNG BUSINESS TALENTS 2022-23.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται για 6η  χρονιά στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  με την συμμετοχή 263 μαθητών από 76 ομάδες – εταιρείες  από όλη την Ελλάδα  που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση ανάμεσα σε 600 ομάδες.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστήριξε το πρόγραμμα ως δωρητής, ώστε το ΥΒΤ να διατεθεί δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, έναν διαγωνισμό διοίκησης με προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και στη διάρκειά του οι μαθητές διοίκησαν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία», λαμβάνοντας  πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες.

Τον Εθνικό Τελικό Διαγωνισμό προλόγισαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως , η Πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κα  Αθηνά Δεσύπρη , η Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου και ο διευθυντής διοργάνωσης YBT, κος  Κωνσταντίνος Αρεταίος.

Στον τελικό οι μαθητές/τριες  χωρίστηκαν σε 15 Ομίλους των 5 Ομάδων και τα αποτελέσματα των συμμετοχών μας ήταν εντυπωσιακά. Το 1ο ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ  κατέκτησε την 1η θέση στο όμιλο τους με την ομάδα MYCONOMY. Η ομάδα SMARTGREEK κατέκτησε την 3η θέση στο όμιλο της.

Ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα.

Για την ομάδα MYCONOMY

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ     ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ

ΙΡΙΔΑ ΒΙΓΛΙΑΡΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΓΚΡΕΜΠΕΝΣΙΚΟΒΑ

Για την ομάδα SMARTGREEK

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΙΩΑΝΝΑ ΒΑΡΝΑΛΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΑ  ΓΚΕΤΣΙ

Την όλη προσπάθεια υποστήριξαν με την παρουσία τους ο διευθυντής του 1 ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ:ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ και ο Μυκονιάτης καθηγητής του 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΚΑΝΔΡΙΩΤΗΣ όπου για 4 μήνες καθοδηγούσε τις ομάδες μας διαδικτυακά.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.