ΤΟΠΙΚΑ

«Η Μύκονος παραμένει πάντα “Η Μύκονος” παρά τις τριγύρω απειλές εναντίον της»

«Η Μύκονος παραμένει πάντα “Η Μύκονος” παρά τις τριγύρω απειλές εναντίον της»
Ένας εργαζόμενος στο νησί, με επαφή καθημερινά με τους πολίτες, ο πυροσβέστης Γιώργος Μπάκας γράφει για την Μύκονο.

Μας εξέπληξε ευχάριστα η επιστολή που λάβαμε από τον πυροσβέστη Γιώργο Μπάκα, που θέλησε να εκφράσει τις δικές του απόψεις και ανησυχίες για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε πως ένας άνθρωπος της καθημερινότητας που συναντά τριγύρω του συμπολίτες του εκφράζει την σημερινή πραγματικότητα.

«Η Μύκονος διατηρεί τις ισορροπίες της.
Μπορεί η ύφεση να βρίσκεται προ των πυλών της παγκόσμιας οικονομίας, στην Μύκονο όμως τα κλειδιά βρίσκονται σε ασφαλή χέρια.
Εδώ και χρόνια το “φαινόμενο Μύκονος” στο διεθνές τουριστικό στερέωμα συνιστά τοπόσημο που με σταθερή συνέπεια προσελκύει νέους επενδυτές υψηλής καθαρής θέσης και τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Ένα εμβληματικό brand για όσους επιζητούν υπηρεσίες υψηλής τουριστικής ποιότητας, που μετατρέπει σε γνώριμες φυσιογνωμίες του τόπου μας όσους ταξίδεψαν κάποια στιγμή σε αυτόν για πρώτη φορά· γιατί πάντα επιστρέφουν.
Παρά τις εξωγενείς κρίσεις και τις τέσσερις από τις μεγαλύτερες πηγές τουριστικών αφίξεων- την Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία- να παρουσιάζουν σύμφωνα με στοιχεία του INSETE μείωση κρατήσεων για την Ελλάδα κατά 4,9%, 8,1%, 2,2% και 1,2%, η Μύκονος διατηρεί τις ισορροπίες της.
Έχοντας πάντα ως σημείο αναφοράς των έργων της, τον Μυκονιάτη και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, οι δημοτικές αρχές του νησιού επένδυσαν στην εξωστρέφεια.

Η αναβάθμιση λιμενικών και αεροπορικών υποδομών εδωσαν έμφαση στην ανάγκη “νομιμότητας” και “σταθερότητας”.
Προνόησαν και ενήργησαν ώστε τα δρομολόγια από αεροπορικές εταιρείες του Περσικού Κόλπου, των ΗΠΑ,της Ασίας και της Ωκεανίας να αυξάνονται και οι αφίξεις του εσωτερικού να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 5.2% (ενδεικτική σύγκριση μεταξύ Μαΐου 2022 και 2023) σε αντίθεση με την περίπτωση νησιών όπως η Σαντορίνη, της οποίας το ποσοστό πτώσης έφτασε το 3.2%.
Γιατί μπορεί ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και -γνωστοί σε όλους- γεωπολιτικοί παράγοντες να απειλούν τους στόχους της τουριστικής ανάπτυξης, αλλά στον τελικό απολογισμό αποδεικνύονται απλά “απειλές” και η Μύκονος πάντα παραμένει “Η Μύκονος”.»

Με εκτίμηση
Ο πυροσβέστης
Γιώργος Μπακας


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.