ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος ενισχύεται υγειονομικά

Η Μύκονος ενισχύεται υγειονομικά
Ο μοριακός αναλυτής έρχεται μαζί με τους πρώτους τουρίστες από το εξωτερικό

Από την 1η Ιουλίου ξεκινά ο διεθνής τουρισμός στη Μύκονο, καθώς πρόκειται να επιτραπούν οι πτήσεις από το εξωτερικό.

Η τουριστική κίνηση του νησιού θα παρουσιάσει αύξηση, καθώς θα ξεκινήσουν να έρχονται στο νησί των Κυκλάδων τα πρώτα ρεύματα αλλοδαπών τουριστών.

Η έναρξη της διεθνούς τουριστικής δραστηριότητας, συμπίπτει με ένα εξίσου σημαντικό γεγονός που αφορά την ενίσχυση του υγειονομικού εξοπλισμού. Η Μύκονος αποκτά μοριακό αναλυτή, ο οποίος θα διατεθεί στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τη διενέργεια εξετάσεων, στο πλαίσιο των μέτρων που αφορούν την προστασία από τον covid-19.

Όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, θα διατεθούν δύο ακόμη μοριακοί αναλυτές προοριζόμενοι για τα νησιά της Μυκόνου και της Καρπάθου. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, οι μοριακοί αναλυτές που ήδη έχουν σταλεί στα Νοσοκομεία της Σύρου και της Ρόδου, έχουν τη δυνατότητα διενέργειας 420 εξετάσεων για κορωνοϊό σε ημερήσια βάση.

Με το σκεπτικό αυτό, απελευθερώνονται δύο μοριακοί αναλυτές οι οποίοι αποστέλλονται σε Μύκονο και Κάρπαθο, ώστε να καλυφθούν τα νησιά με το σύγχρονο και απολύτως αναγκαίο εξοπλισμό.

Κάθε μέρα καλύπτουμε μια ανάγκη, κλείνουμε μια εκκρεμότητα, πηγαίνουμε ένα βήμα μπροστά … στην πράξη και όχι στα λόγια. Κάθε μέρα μια καινούργια μάχη, γιατί η εποχή είναι απο όλες τις απόψεις μοναδική. Οι προκλήσεις, για όσους σκέπτονται και λειτουργούν υπεύθυνα και δημιουργικά είναι “ευκαιρία“, δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.