ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος έχει πλέον το δικό της ελαιοτριβείο

Η Μύκονος έχει πλέον το δικό της ελαιοτριβείο

Μια δέσμευση της Δημοτικής Αρχής της Μυκόνου και ένα διαχρονικό αίτημα των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής έγινε πραγματικότητα.

Από φέτος οι πολίτες του νησιού θα  βγάζουν το δικό τους  λάδι στον τόπο τους.

Μετά και την πρόσφατη αγορά από το Δήμο Μυκόνου του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού για την κατασκευή μιας σύγχρονης μονάδας, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 ήταν ομόφωνη για την εγκατάσταση της μονάδας στο κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγροκτηνοτρόφων Μυκόνου.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα:

«Τονίζουμε και πάλι την αταλάντευτη άποψή μας, πως με την οργάνωση και λειτουργία αυτού του σύγχρονου ελαιοτριβείου στη Μύκονο, η επιδίωξη του Ερασιτεχνικού Οινοελαιουργικού Συλλόγου Μυκονίων (ΕΡ.Ο.Σ.) έγινε πραγματικότητα όπως και υποσχεθήκαμε. Προωθούμε έργα,που ενισχύουν τον αγροτικό και παραγωγικό τομέα της Μυκόνου, πάντα με στόχο τη διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.