ΤΟΠΙΚΑ

Η Μύκονος δικαιώθηκε στα αποτελέσματα της απογραφής

Η Μύκονος δικαιώθηκε στα αποτελέσματα της απογραφής
Δεν θα υπάρξει διοικητικός υποβιβασμός στις έδρες του δημοτικού συμβουλίου και στο επίπεδο πληθυσμιακής δυναμικότητας του Δήμου.

Στις 17 Μαρτίου 2023 η ΕΛ.ΣΤΑΤ. δημοσιοποίησε νέους πίνακες με την απογραφή του μόνιμου πληθυσμού της χώρας, οι οποίες παρουσιάζουν μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με αυτούς που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη.

Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο πληθυσμός παρουσιάζει αύξηση κατά 6,1% σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή του 2011 καθώς διαμορφώνεται στα 307.820 άτομα, εκ των οποίων το 50,2% είναι άνδρες (164.669) και το 49,8% είναι γυναίκες (163.151), ποσοστό αρκετά ισορροπημένο.

Ο πληθυσμός των Κυκλάδων ανέρχεται τελικά στα 120.989 άτομα, ελαφρώς αυξημένος εν συγκρίσει με τα προηγούμενα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου.

Στις Κυκλάδες, η Περιφερειακή Ενότητα με το μεγαλύτερο πληθυσμό είναι αυτής της Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, συμπεριλαμβανομένης και της Αμοργού με 22.539 άτομα.

Ωστόσο, το νησί με το μεγαλύτερο πληθυσμό του νομού παραμένει η Σύρος με 21.124 άτομα.

Η μοναδική ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα αποτελέσματα, παρουσιάζεται στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου. Μετά την δικαστική προσφυγή που κατάθεσε πρόσφατα ο Δήμος Μυκόνου, ο πληθυσμός του νησιού άλλαξε, ξεπέρασε τελικά το «φράγμα» των 10.000 κατοίκωνκαι δε θα υπάρξει διοικητικός υποβιβασμός στις έδρες του δημοτικού συμβουλίου και στο επίπεδο πληθυσμιακής δυναμικότητας του Δήμου.

Αναλυτικά οι πίνακες με τα οριστικά αποτελέσματα:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.