ΤΟΠΙΚΑ

Η «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» στηρίζει τα τοπικά έθιμα

Η «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» στηρίζει τα τοπικά έθιμα

Το βιωματικό εργαστήρι παραδοσιακού χορού του Απολλώνιου Ομίλου «Μυκονιάτικη Βεγγέρα» που στόχο έχει την διατήρηση, διαφύλαξη και μεταλαμπάδευση των ελληνικών ηθών και εθίμων πήρε μέρος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Μυκόνου στις 23 Φεβρουαρίου 2020 στο γιαλό της Μυκόνου με θέμα » Πλέκουμε το γαϊτανάκι».

Η πρόσκληση από την εντεταλμένη πολιτισμού και αθλητισμού δημοτική σύμβουλο κυρία Ελένη Κοντιζά έγινε από όλους δέκτη με χαρά.

Η εκδήλωση ήταν άρτια διοργανωμένη. Όλοι όσοι συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, σχολεία και σύλλογοι το διασκέδασαν φορώντας τις αυτοσχέδιες αποκριάτικες στολές τους όπως ορίζει το έθιμο!

“Ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτή την πρωτοβουλία και εμείς σαν χορευτική ομάδα δίνουμε υπόσχεση ότι πάντα θα στηρίζουμε νέες και πρωτότυπες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό του τόπου μας και της Ελλάδας γενικά. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά . Καλό τριήμερο!!” αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της Μυκονιάτικης Βεγγέρας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.