ΤΟΠΙΚΑ

Η μπάλα στην δημοτική αρχή της Μυκόνου, νεα συγκέντρωση πολιτών την Τρίτη

Η μπάλα στην δημοτική αρχή της Μυκόνου, νεα συγκέντρωση πολιτών την Τρίτη
Συγκέντρωση πολιτών της Μυκόνου αύριο για το θέμα της παραλίας στο Καλό Λιβάδι.
Η σχετική ανακοίνωση
Αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου, συγκέντρωση στην πλατεία της Μαντώς και από κει στο δημαρχείο.
Να μη λείψει κανείς!
Η αδιαφορία απέναντι στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Μυκόνου, για την καταπάτηση δημόσιου χώρου από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην παραλία του Καλού Λιβαδιού (με τις ευλογίες του κράτους/ΕΤΑΔ) εκ μέρους των εμπλεκομένων στην υπόθεση του Καλού Λιβαδιού είναι λίαν επιεικώς προκλητική! Όχι απλά δεν έγινε απολύτως τίποτε! Όχι απλά δεν ελευθέρωσε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου τον συγκεκριμένο χώρο στον οποίο παράνομα εναπόθεσε φερτά υλικά, αντίθετα απλώθηκε ευθαρσώς σε ένα μεγάλο τμήμα της παραλίας με ξαπλώστρες και ομπρέλες! Θεωρώντας ότι έχει κάθε δικαίωμα να στερεί από τους ντόπιους του νησιού την ελεύθερη πρόσβαση στην συγκεκριμένη παραλία!
Πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε από την δημοτική αρχή και από κάθε επιχειρηματία που απλώνεται και καταπατά δημόσιους χώρους, χωρίς να υπολογίζει στο ελάχιστο τον ντόπιο πληθυσμό, με μοναδικό άξονα το χρήμα, έχοντας βέβαια με το μέρος του, κράτος και δημοτική αρχή:
Σεβασμό στο ίδιο το τουριστικό προϊόν, που στην προκειμένη περίπτωση λέγεται Μύκονος.
Σεβασμό στο φυσικό και το αστικό περιβάλλον με όσο γίνεται μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα από κάθε τουριστική δραστηριότητα.
Αλλά και σεβασμό στην τοπική κοινωνία και στους πολίτες της, με ελεύθερους χώρους στις παραλίες, αυτούς τουλάχιστον που ορίζονται από τον νόμο και προσβάσιμες όλες οι παραλίες καμιάς εξαιρουμένης.
Το Καλό Λιβάδι θα είναι μόνο η αρχή! Δεν το βάζουμε κάτω!
Μην μας περνάει η σκέψη ότι όλα είναι τελειωμένα και δεν πρόκειται να γίνει τίποτε. Αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς, από την θέλησή μας και την αγωνιστικότητά μας! Το οφείλουμε στα παιδιά μας και στον τόπο μας. Όπου οι κάτοικοι αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν τον τόπο τους, κέρδισαν. Η περίσταση απαιτεί μαζικότητα! Το δίκιο είναι με το μέρος μας.
Μαζικά την Τρίτη 17/8/2021 στις 12 η ώρα συγκέντρωση στη πλατεία της Μαντώς και από εκεί στο Δημαρχείο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.