ΤΟΠΙΚΑ

«Η μητέρα των μαχών»

«Η μητέρα των μαχών»
Άρθρο του πολιτευτή Κυκλάδων της ΝΔ Γιώργου Βακόνδιου

Μου πήρε μερικές μέρες για να μπορέσω να καταλάβω, τι ακριβώς ήλθε να κάνει στη Σύρο την Παρασκευή 24 Αυγούστου ο «πρωθυπουργός».

Προφανώς δεν ήλθε για το Νεώριο.

Το Νεώριο ήταν μία δικαιολογία.

Το Νεώριο έκλεισε επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μπήκε σε τροχιά επαναλειτουργίας με πρωτοβουλία ιδιωτών επενδυτών, των εργαζόμενων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πιστωτών.

Άρα γιατί ήλθε στη Σύρο;

Προφανώς ήλθε στην αναζήτηση ενός καλύτερου σκηνικού, από αυτό της Ιθάκης, για να παίξει το δεύτερο επεισόδιο της σειράς «Ο ΣΥΡΙΖΑ σας έβγαλε από τα μνημόνια».

Στην ουσία ήλθε για να καπηλευθεί την ιστορία της Σύρου (εξού και οι αναφορές στο ιστορικό των απεργιακών κινητοποιήσεων), να καπηλευθεί την προσπάθεια ιδιωτών, επιχειρηματιών, εργαζόμενων και τοπικής αυτοδιοίκησης για την επαναλειτουργία του Νεωρίου (εξού και οι αναφορές για 3.000 εργαζόμενους μελλοντικά, λες και έχει κάνει το business plan) και βεβαίως να σπεκουλάρει πάνω σε ανθρώπινα συναισθήματα, (εξού και οι αναφορές σε επιχειρηματίες που χρεωκόπησαν επιχειρήσεις και έβγαλαν τα χρήματα στο εξωτερικό).

Για το τελευταίο ένα μόνο μπορεί κάποιος να παρατηρήσει.

Εάν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, οπωσδήποτε καταδικαστέα, γιατί κυβερνάει τέσσερα χρόνια χωρίς να οδηγεί τους υπαίτιους στη δικαιοσύνη;

Από ανικανότητα ή από σκοπιμότητα;

Το υπόλοιπο παραμύθι για το τέλος των μνημονίων είναι το απαραίτητο επίκαιρο σκετσάκι του θιάσου.

Έχει τεθεί σε ισχύ ήδη το τέταρτο μνημόνιο και το μόνο που άλλαξε είναι, ότι λήγει ή το πρόγραμμα χρηματοδότησης και η Ελλάδα οδηγείται στις αγορές.

Δυστυχώς όμως τα spreads δείχνουν ότι οι αγορές δεν πίστεψαν λέξη από το παραμΙΘΑΚΗ.

Διότι οι αγορές προεξοφλούν την πορεία της οικονομίας η οποία με υπερφορολόγηση, υστέρηση επενδύσεων, μείωση διαθέσιμου εισοδήματος, έλλειψη ασφάλειας, αύξηση γραφειοκρατίας, επιδοματικές πολιτικές, αποσάθρωση της δικαιοσύνης, ξεχαρβάλωμα της παιδείας και κυρίως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν πάει πουθενά.

Όσο για τους ισχυρισμούς περί μείωσης της ανεργίας η απάντηση είναι οι ευέλικτες μορφές εργασίας με μισθούς 250 ευρώ και η φυγή στο εξωτερικό 600.000 νέων και ικανών ανθρώπων.

Σε όσα είπε για την ανάπτυξη του τουρισμού θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καμία σημασία δεν έχει ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά το εισόδημα που παράγεται για εκατοντάδες χιλιάδες εμπλεκόμενους στην τουριστική αγορά και βεβαίως τα κέρδη των επαγγελματιών, δηλαδή ότι μείνει μετά την κάλυψη των εξόδων, την απόδοση φόρων και βεβαίως την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

Μια και βρέθηκε όμως στη Σύρο, κάποιος έπρεπε να του ζητήσει να σχολιάσει τη προγενέστερη δήλωση του συγκυβερνήτη του και συνυπεύθυνου Πάνου Καμμένου στον ίδιο χώρο.

Είχε πει τότε ο συγκυβερνήτης του: «Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά είναι παράνομη και αντισυνταγματική».

Έχει να πει κάτι γι’ αυτό ο κος Τσίπρας, οι υπουργοί που τον συνόδευαν ή έστω οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Φοβάμαι όμως ότι η εμμονή προσκόλλησης στην εξουσία, διότι αυτό είναι το μόνο που τους απασχολεί, θα οδηγήσει και σε πολλές άλλες παραστάσεις, τέτοιου είδους, στο άμεσο μέλλον.

Διότι αυτή η εμμονή ομολογήθηκε τρεις μέρες μετά από την παράσταση στη Σύρο κατά τη διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί ο πρωθυπουργός αποκάλεσε τις επικείμενες εκλογές «ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ».

Αυτό αντιλαμβάνεται για την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Την αντιλαμβάνεται σαν μία μάχη, κάτι σαν «να τους τελειώσουμε» με λάφυρο την εξουσία.

Αλλά να είναι σίγουροι ότι δεν θα γίνει πόλεμος.

Ο κόσμος θα εκφρασθεί δημοκρατικά και θα γιορτάσει την επερχόμενη πολιτική αλλαγή.

Και αυτοί θα μείνουν με τις τύψεις τους για τα θύματα των πλυμμηρών, των πυρκαγιών, των πλειστηριασμών, της εγκληματικότητας και της οικονομικής καταστροφής.

Βεβαίως θα τους παρηγορούν ο Καρανίκας, ο Κουφοντίνας, ο Φλώρος και όλοι οι προστατευόμενοι του νόμου Παρασκευόπουλου.

Γιώργος Βακόνδιος

Πολιτευτής Κυκλάδων Ν.Δ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.