ΤΟΠΙΚΑ

Η μεγάλη διαφορά της διοίκησης Κουκά από τους υπόλοιπους

Η μεγάλη διαφορά της διοίκησης Κουκά από τους υπόλοιπους
Το νησί«βουλιάζει»από κόσμο, οι υποδομές και η βοήθεια από την κεντρική εξουσία μηδαμινή, η διοίκηση Κουκά όμως δίνει μάχη καθημερινά

Όλοι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λένε, συχνά πυκνά ο θυμόσοφος λαός λέει.

Στη Μύκονο η σαιζόν είναι στο φόρτε της και οι επισκέπτες αναμένεται να σπάσουν κάθε ρεκόρ παρουσίας αυτό το καλοκαίρι.

Ένα κυρίαρχο πρόβλημα χρόνια τώρα λόγω της τεράστιας αύξησης στην επισκεψιμότητα στη Μύκονο είναι αυτό της καθαριότητας.

Ο όγκος των απορριμμάτων είναι τεράστιος σε σχέση με το παρελθόν οπως είναι απόλυτα φυσικό μετά την αύξηση τόσο του καλοκαιρινού πληθυσμού , όσο και των εμπορικών καταστημάτων.

Καθημερινά τα προβλήματα δεν λείπουν αλλά αυτό που προκαλεί τεράστια ευφορία στο νησί και στους κατοίκους είναι ότι στην διοίκηση του Δήμου υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν, μάχονται με αυταπάρνηση στο στόχο και καθημερινά δίνουν την  μάχη τους με οδηγό τους τον δημάρχο Κωνσταντίνο Κουκά .

Με μπροστάρη τον αντιδήμαρχο Αλέκο Κουκά που είναι ο αρμόδιος στο θέμα της καθαριότητας άπαντες είναι σε επιφυλακή νύχτα μέρα και δουλεύουν ασταμάτητα για ένα σημαντικό ζήτημα στο νησί όπως είναι αυτό των σκουπιδιών.

Ο δήμαρχος κατόρθωσε μέσα σε λίγους μήνες να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να συντονίζονται άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι.

Το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο αν αναλογιστεί κανεις ότι οι υποδομές είναι σε δραματική κατάσταση λόγω της αδιαφορίας χρόνια τώρα στο θέμα, τόσο από προηγούμενες διοίκησης στο Δήμο Μυκόνου,αλλά κυρίως του κεντρικού κράτους που δεν δίνει προτεραιότητα σε νησιά με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως είναι η Μύκονος.

Στο μεράκι, στην ικανότητα και στην σωστή λειτουργία των ανθρώπων της δημοτικής αρχής  στηρίζεται το οικοδόμημα.

Η μάχη θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι ώστε να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα στην καθαριότητα του νησιού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.