ΤΟΠΙΚΑ

Η λειτουργία στην Αγία Κυριακή

Η λειτουργία στην Αγία Κυριακή
Πλήθος πιστών έσπευσε στην λειτουργία της Αγίας Κυριακής
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στη Χώρα της Μυκόνου, με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, του Αντιδημάρχου κ. Μιχ. Ζουγανέλη, των Δημοτικών Συμβούλων κας Ειρηνης Γρυπάρη και κ. Λάμπρου Παναγιωτακόπουλου και μεγάλου πλήθους πιστών Μυκονίων και παραθεριστών.
Στην ομιλία του, με αφορμή το στίχο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής «Ζητείτε πρώτον την Βασιλείαν του Θεού….», ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ υπογράμμισε ότι ο Θεός δεν ζητά από μας την αποκλειστικότητα, αλλά τη σωστή αξιολόγηση των προτεραιοτήτων μας, διότι αυτός που επιζητεί, ζει και βιώνει τη Βασιλεία του Θεού μπορεί και να αντιμετωπίζει και τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα στη ζωή του, διατηρώντας ισορροπία στα πράγματα της καθημερινότητας, όπως ακριβώς έπραξε και η σήμερα τιμώμενη Αγία Κυριακή, η οποία, αφού έθεσε πρώτη προτεραιότητα της ζωής της το Χριστό, παρέμεινε πιστή μέχρι το μαρτυρικό τέλος, φυτευθείσα ως καλλίκαρπος ελαία στον Παράδεισο.
Τέλος, ευχήθηκε σε όλους και τους διένειμε ως ευλογία εικόνα της Αγίας Κυριακής, κατασκευασθείσα μερίμνη του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, τον οποίο και πάλι ευχαρίστησε και συνεχάρη για τη διακονία του.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.