ΤΟΠΙΚΑ

Η κυβέρνηση θωρακίζει την Μύκονο

Η κυβέρνηση θωρακίζει την Μύκονο
Πολύ στενά μέσω του Χαρδαλιά παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μύκονο η κυβέρνηση

Να θωρακίσει την Μύκονο το πιο τουριστικό νησί  των Κυκλάδων, από τον κορωνοϊό ενόψει Πάσχα, επιχειρεί η κυβέρνηση.

Η επιλογή μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού πρόκειται για το δημοφιλέστερο των Κυκλάδων σε τουριστικό επίπεδο, στο οποίο, υπό φυσιολογικές συνθήκες η σεζόν ήδη θα είχε ξεκινήσει.

Η πολιτική ηγεσία ήθελε να εκμηδενίσει έστω και τις ελάχιστες πιθανότητες ανάπτυξης της παραμικρής τουριστικής δραστηριότητας στα δύο νησιά Μύκονο και Σαντορίνη  και έλαβε την απόφαση για αυστηροποίηση των μέτρων έως τα τέλη Απριλίου, ικανοποιώντας τα αιτήματα των Δήμων Μυκόνου και Θήρας, οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά την ενίσχυση του πλαισίου περιορισμών τις ημέρες του Πάσχα.

Ειδικά για τη Μύκονο, η συγκεκριμένη απόφαση ήταν απολύτως αναγκαία όχι μόνο για λόγους αποφυγής μετακινήσεων και “παγώματος” τουριστικών δραστηριοτήτων, αλλά και για την προστασία της δημόσιας υγείας των μονίμων κατοίκων του νησιού, μιας και ήδη έχουν παρουσιασθεί δύο κρούσματα covid 19 με σοβαρό κίνδυνο μεγαλύτερης διασποράς.

Εντός της προσεχούς εβδομάδος, πιθανολογείται η ανακοίνωση νέων μέτρων που θα αφορά την απαγόρευση μετακινήσεων με πλοία ή αεροπλάνα των μονίμων κατοίκων των νησιών κατά τις ημέρες του Πάσχα, μέτρο το οποίο θεωρείται επιβεβλημένο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.