ΤΟΠΙΚΑ

Η Κοντιζά βάζει στη θέση τους όσους κάνουν φθηνή πολιτική προεκλογικά

Η Κοντιζά βάζει στη θέση τους όσους κάνουν φθηνή πολιτική προεκλογικά
Με φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα χρόνια διοίκησης του Βερώνη θυμίζει την τραγική κατάσταση που επικρατούσε στο νησί στο θέμα των σκουπιδιών

Με μια ανάρτηση της στο διαδίκτυο η υποψήφια με την Πρωτοβουλία Δράσης Ελένη Κοντιζά βάζει στην θέση τους όσους ξαφνικά θυμήθηκαν τις τελευταίες μέρες να κάνουν μικρή και φθηνή πολιτική με το θέμα των σκουπιδιών, ορμώμενοι μάλιστα όπως αναρωτιέται και η ίδια από το προεκλογικό προφανώς κλίμα, με αποτέλεσμα ο καθένας να γράφει τα μακρύ και το κοντό του και στο πλαίσιο αυτό να βάζει φωτογραφίες στο διαδίκτυο  όπου βλέπει σκουπίδια.

Η Κοντιζά τεκμηριωμένα και με αποδείξεις φέρνει στο φως φωτογραφίες αρχείου που δείχνουν την άθλια εικόνα που είχε η Μύκονο τις μέρες της δημαρχίας Βερώνη, που ήταν ένας σκουπιδότοπος όπως θα δείτε και τις αντιπαραβάλλει με σημερινές από τα ίδια σημεία.

Η διαφορά είναι εμφανής…

Έχει ενδιαφέρον η ανάρτηση Κοντιζά  γιατί έχει παραγίνει το «κακό» με ορισμένους που έχουν ή κάνουν ότι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνούν πόσο τραγική εικόνα επικρατούσε στη Μύκονο τα προηγούμενα χρόνια.

Γράφει  χαρακτηριστικά:

“Σκουπίδια… Πολύς λόγος και σωστά. Πολλά σκουπίδια παντού και πάντα. Δεν ξέρω αν κάποιοι ανακάλυψαν σήμερα την Αμερική ή αν ζούσαν εκτός τόσα χρόνια και ξαφνικά προσγειώθηκαν στη Μύκονο, αλλά αρθρογραφώντας τόσα χρόνια γι’ αυτά, ειλικρινά αναρωτιέμαι γιατί τόσος ζήλος και γιατί τώρα;;; Είναι το Πάσχα; Είναι οι εκλογές; Είναι η γκρίνια που μας διακατέχει; Είναι ο δήμαρχος; Ο πρώην δήμαρχος; Είναι όλα μαζί; Ή μήπως όλοι μαζί; Από τις εποχές που είχαμε “μια φούντωση μια φλόγα” στη χωματερή (ΧΑΔΑ) και αμέτρητες φλεγόμενες “μπουκαμβίλιες” στον σημερινό (ΧΥΤΑ) δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια. Αξίζει να κάνουμε μια βουτιά στο χθες και να δούμε πως ήταν η Μύκονος πριν μερικά χρόνια. Έτσι γιατί η μνήμη χρυσόψαρου δεν ταιριάζει σε όλους.
Και μιας και πέρναγα σήμερα από τον Κόρφο και είδα καθαρή την παραλία ας ξεκινήσουμε από εδώ και ας θυμηθούμε πως ήταν μερικά χρόνια πριν. Τότε που ακόμη και τα κρινάκια δυσανασχετούσαν από την σακούλα και την βρωμιά που επικρατούσε εν μέσω θέρους. Όχι στις αρχές της Άνοιξης…”


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.