ΤΟΠΙΚΑ

Η ΚΔΕΠΠΑΜ καλωσορίζει το φθινόπωρο στη Μύκονο

Η ΚΔΕΠΠΑΜ καλωσορίζει το φθινόπωρο στη Μύκονο
Πλούσιο το πρόγραμμα με δράσεις στη Μύκονο για την ΚΔΕΠΠΑΜ
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Απογευματινή βάρδια στον Φάρο Αρμενιστή με το μουσικό σχήμα «Famillia Musicata» στις 19.30. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Δανιήλ Κουσαθανάς, Πέτρος Βερώνης, Όλγα Τσιγκρά, Ντίνα Στράνη, Σοφία Καλπουρτζή, Γιάννης Γκιντίνος, Κώστας Φραγκής, Μάριος Ξυδάκης. Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο της Λάκκας. Είσοδος Ελεύθερη.
18-20 Σεπτεμβρίου. Εκπαιδευτικά προγράμματα & ξεναγήσεις στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου στην λήξη της έκθεσης αφιέρωμα: «Μαρία Ιγγλέση (1882-1942): Μια Μυκονιάτισσα πρωτοπόρος ζωγράφος από την επιμελήτρια της έκθεσης και Ιστορικό Τέχνης Ειρήνη Σαββανή.
21-23 Σεπτεμβρίου. Εκδήλωση από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου στον Επιβατικό Σταθμό στο παλιό Λιμάνι στο πλαίσιο της έκθεσης «Au bord de l’ eau» του Βασίλη Καβουρίδη με θέμα την μνήμη. Ο Επιβατικός Σταθμός βρίσκεται πίσω από το παλιό Yacht Club που στη μνήμη των παλιότερων είναι χαραγμένο σαν Σαλί_Μπαχλί. Σημαντικοί Μυκονιάτες μουσικοί κουρδίζουν ήδη τα όργανά τους γιατί ο χώρος είναι συνδεδεμένος με τον Μάρκο Βαμβακάρη. Είσοδος ελεύθερη.
Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου. «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 20.30. Στην παράσταση πρωταγωνιστεί ο Τάκης Χρυσικάκος. Μια παράσταση, που μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του, συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα. Είσοδος ελεύθερη.
21 και 22 Σεπτεμβρίου. 3ος Κύκλος σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς από την Σουηδέζα δασκάλα και εκπαιδεύτρια Marianne Gothlin με θέμα: ««Ανατρέφοντας παιδιά με αυτοπεποίθηση και χτίζοντας μαζί τους δυνατές σχέσεις» που βασίζεται στην μέθοδο της μη βίαιης επικοινωνίας. Συμμετοχή δωρεάν.
28 και 29 Σεπτεμβρίου. Το Δημιουργικό Θεατρικό Εργαστήρι για παιδιά φιλοξενεί την ομάδα Artika με την παράσταση «Κάτι σαν κήπος» στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ. Θέατρο με χορό και μουσική για παιδιά 1-5 ετών με τον συνοδό τους. Σάββατο 28/9 στις 17.30μ.μ. και Κυριακή 29/9 στις 12.00 το μεσημέρι. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ. Προπώληση βιβλιοπωλείο Πένα από 16 Σεπτεμβρίου.
Κυριακή 6 Οκτωβρίου. Παρουσίαση του παραμυθιού για μικρούς και μεγάλους της Δήμητρας Νάζου «Ο Πειρατής Μερμελέχας» (έκδοση Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου και ΚΔΕΠΠΑΜ) στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στις 19.30.
Νοέμβριος έως Μάρτιος. Τα Εικαστικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια, ψηφιδωτό, αγιογραφία, ζωγραφική, Παιδικό Εργαστήρι Τέχνης, Δημιουργικό Θεατρικό Εργαστήριο για παιδιά, Θεατρική Ομάδα Μυκόνου, ξεκινούν αρχές Νοεμβρίου. Εγγραφές από 15 Σεπτεμβρίου στο τηλέφωνο 2289027190
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.