ΤΟΠΙΚΑ

Η Johnson & Johnson προτείνει αναμνηστική δόση: Πολλαπλασιάζονται έως και 12 φορές τα αντισώματα

Η Johnson & Johnson προτείνει αναμνηστική δόση: Πολλαπλασιάζονται έως και 12 φορές τα αντισώματα

Τα επίπεδα αντισωμάτων αυξάνονται περαιτέρω όταν η δεύτερη δόση χορηγείται έξι μήνες μετά την πρώτη ανέφερε η εταιρεία για το  σκεύασμα  που σχεδιάστηκε στην αρχή ως ένα μονοδοσικό εμβόλιο

Μια αναμνηστική δόση αυξάνει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, σύμφωνα με νέα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο φαρμακευτικός όμιλος.
Το σκεύασμα της J&J σχεδιάστηκε στην αρχή ως ένα μονοδοσικό εμβόλιο. Αλλά με μια δεύτερη δόση που χορηγείται σχεδόν δύο μήνες (56 ημέρες) μετά την πρώτη, τα επίπεδα των αντισωμάτων που παρατηρούνται“τετραπλασιάζονται έως εξαπλασιάζονται”,σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των συμπτωματικών κρουσμάτων της νόσου τουλάχιστον 14 ημέρες μετά τη χορήγηση αυτής της αναμνηστικής δόσης ήταν τότε 75%, και 100% κατά των σοβαρών κρουσμάτων, σύμφωνα με τα δεδομένα κλινικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε σε αρκετές χώρες, σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

Στις ΗΠΑ, η αποτελεσματικότητα κατά των συμπτωματικών κρουσμάτων (μέτρια έως σοβαρά) ανερχόταν στο 94% με αυτή την αναμνηστική δόση.
Συγκριτικά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της αρχικής κλινικής δοκιμής για μια μόνο δόση του εμβολίου, η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος στις ΗΠΑ κατά των συμπτωματικών κρουσμάτων ήταν 70%.

Σύμφωνα με την Johnson & Johnson, οι παραλλαγές που κυκλοφορούν μειώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά των σοβαρών κρουσμάτων.

Επιπλέον, τα επίπεδα αντισωμάτων αυξάνονται περαιτέρω όταν η δεύτερη δόση χορηγείται έξι μήνες μετά την πρώτη: τότε αυτά εννεαπλασιάζονται ήδη μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση, και δωδεκαπλασιάζονται έπειτα από τέσσερις εβδομάδες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.