ΤΟΠΙΚΑ

«Η ημέρα της γυναίκας είναι μια υπενθύμιση για όσα της αναλογούν , για όλα όσα διεκδικεί ακόμη, για όσα συνεχίζει να κατακτά»

«Η ημέρα της γυναίκας είναι μια υπενθύμιση για όσα της αναλογούν , για όλα όσα διεκδικεί  ακόμη, για όσα συνεχίζει να κατακτά»
Ο δήμαρχος Κ.Κουκάς με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας τοποθετήθηκε .

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τονίζει χαρακτηριστικά:

«Τιμάμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, φέρνοντας στη μνήμη μας την πρώτη ίσως αποτύπωση γυναικείας φιγούρας στη Μύκονο, το νεολιθικό πήλινο αγαλματίδιο «Η κυρά της Μυκόνου» που βρέθηκε στην Φτελιά.

Η αρχέγονη ανάγκη αποτύπωσης της γυναίκας φανερώνει και τον σημαντικό της ρόλο στην κοινωνία μας από καταβολή της. Ιερή φιγούρα προστάτιδα, θεότητα, ηρωίδα μυθολογίας, θεά, γυναίκα στην καθημερινή ζωή με σημαντικούς ρόλους στην πολιτική στην οικονομία, γυναίκα πρωτεργάτρια που αγωνίζεται με τον δικό της μοναδικό τρόπο για την επιβίωση της οικογένειας, γυναίκα που κάνει και τα πρώτα βήματα ανάπτυξης του τουρισμού του νησιού με την μεγάλη αγκαλιά τής φιλοξενίας της.

Η ημέρα της γυναίκας είναι μια υπενθύμιση για όσα της αναλογούν, για όλα όσα διεκδικεί ακόμη, για όσα συνεχίζει να κατακτά καθημερινά. Μια ημέρα υπενθύμιση για όλα όσα πρέπει να της αποδωθούν ως δικαίωμα ισότιμης συνύπαρξης.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.