ΤΟΠΙΚΑ

Η Ιερά Μητρόπολη τιμήθηκε από το Φιλανθρωπικό Σύλλογο “ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

Η Ιερά Μητρόπολη τιμήθηκε από το Φιλανθρωπικό Σύλλογο “ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ παρέστη απόψε σε Εκδήλωση, που διοργάνωσε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος “ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, ο οποίος ιδρύθηκε το 1991 με βασικό πυλώνα δράσης την εθελοντική αιμοδοσία, κατά τη διάρκεια της οποίας, μεταξύ άλλων, τιμήθηκε και η Ιερά Μητρόπολη για τη συνδρομή και την αρωγή της στο έργο του Συλλόγου.
Παραλαμβάνων την τιμητική πλακέτα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, αφού ανεμνήσθη του ιδρυτή του αειμνήστου Νικολάου Γκύζη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αντώνιο Κουσαθανά και συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ανεφέρθη στο Μέγα Αιμοδότη Κύριο, ο Οποίος διά του τιμίου Του αίματος προσέφερε την αιώνιο ζωή στον νοσούντα από την αμαρτία άνθρωπο, επεσήμανε τα ορόσημα της εξέλιξης της αιμοδοσίας στη χώρα μας, τις πρώτες μεταγγίσεις αίματος που έγιναν το 1916 στην Πολυκλινική Αθηνών από τον καθηγητή Σπύρο Οικονόμου, την ίδρυση το 1925 της πρώτης Τράπεζας Αίματος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στην ίδρυση από τον Ματθαίο Μακκά το 1935 του οργανισμού αιμοδοσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, και κάλεσε τους Μυκονίους να πλαισιώσουν το έργο της “Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης”.
Στην Εκδήλωση, η οποία διανθίστηκε από δύο μουσικά διαλείμματα, παρέστησαν οι τα πρώτα φέροντες της Μυκόνου και πολλοί Μυκόνιοι.
Αύριο, Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα μεταβεί στη Σίκινο και θα τελέσει τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο εκδημήσαντος νέου.
Το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, θα μεταβεί στην Κέρκυρα και θα συμμετάσχει στην σε Πρεσβύτερο χειροτονία Διακόνου, και ακολούθως θα επιστρέψει στη Μύκονο.
Την Κυριακή, 23 Οκτωβρίου το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου Χώρας και ακολούθως θα επανακάμψει στην Ερμούπολη.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.