BUSINESS

Η Grivalia έπεσε στα βραχια της Μυκόνου – “Πήρε ο αέρας” το Project Blue

Η Grivalia έπεσε στα βραχια της Μυκόνου – “Πήρε ο αέρας” το Project Blue
Για το συγκεκριμένο project μάλιστα ήταν αντίθετος και ο Δήμος Μυκόνου

Το “νησί των ανέμων” φαίνεται πως  δεν ειναι γουρλίδικο για τον όμιλο της Eurobank καθώς  η επένδυση της Grivalia  με την ονομασία «Project Blue» ύψους 60 εκατ. ευρώ κοντά στο Καλό Λιβάδι και σε έκταση 100 στρεμμάτων, ναυαγεί οριστικά.

Οπως είχε γράψει ο μ/μ  στις 17 Ιανουαρίου  η πολυδιαφημισμένη επένδυση “Project blue” της Grivalia στη Μύκονο για την ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων και 340 κλινών (!!!) στο Καλό Λιβάδι,  μπλοκαρίστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έστειλε στο «πυρ το εξώτερον» την εν λόγω επένδυση ως αντισυνταγματική.

Για το συγκεκριμένο project μάλιστα ήταν αντίθετος και ο δήμος Μυκόνου με το δήμαρχο να κάνει λόγο για απόλυτη δικαίωση όταν μιλούσε για σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα και ανεπανόρθωτες βλάβες στην υψηλού κάλλους περιοχή της Μυκόνου με την υπέροχη παραλία!

Μετά το ηχηρό χαστούκι του ΣτΕ η διοίκηση της Eurobank «ανέκρουσε πρύμναν» και εγκαταλείπει οριστικά ο σχέδιο ενώ την ίδια ώρα ο Φωκίων Καραβίας έχει αποφασίσει να μειώσει την έκθεση της τράπεζας στα ακίνητα.

Η Eurobank κατέχει το 25% (56.250.000 μετοχές) της Grivalia Hospitality και μετά την πώληση θα μειώσει το ποσοστό της σε 19,9% χάνοντας και τα ειδικά δικαιώματα. Επομένως, δεν θα ενοποιεί.

Την οριστική εγκατάλειψη του «Project Blue  έρχεται να επιβεβαιώσει η έκθεση της Deloitte για το fairness opinion, όσον αφορά στη πώληση του 5,1% της Grivalia Hospitality από την Eurobank  όπου αναφέρονται τα εξής:«Με βάση τις επικοινωνίες με τη Eurobank και την επιστολή εκπροσώπησης, με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου, που λάβαμε, η Grivalia Hospitality δεν θα συνεχίσει την ανάπτυξη του Project Blue στη Μύκονο».

Κατόπιν της παραπάνω ενημέρωσης, η Deloitte δεν έλαβε υπόψη, κατά την αποτίμηση της Grivalia Hospitality, το συγκεκριμένο project. Προσθέτει, δε, με βάση την ενημέρωση που έλαβε, ότι η Wellcy Ventures, ιδιοκτήτρια εταιρεία του έργου, θα εγκαταλειφθεί. Στα βιβλία της Grivalia Hospitality η παραπάνω εταιρεία αποτιμάται στις 30/09/2021 με 5,24 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή τα παραπάνω έρχεται να επιβεβαιώση και υψηλόβαθμο στέλεχος της Grivalia.

Μιλώντας στο 5ο συνέδριο Prodexpo North για την αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης η κα. Ναταλία Στράφτη, managing partner operations της Grivalia, τόνισε πως η εταιρεία  εξετάζει εκ νέου τη στρατηγική αυτή επένδυση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.