ΤΟΠΙΚΑ

Η ερημική παραλία της Μυκόνου που δεν θυμίζει ότι βρίσκεστε στο νησί

Η ερημική παραλία της Μυκόνου που δεν θυμίζει ότι βρίσκεστε στο νησί
Δύσβατη, ήσυχη και ανοργάνωτη ιδανική επιλογή για βουτιές απομόνωσης

Στο άκουσμα της λέξης Μύκονος δικαιολογημένα όλοι φέρνουμε στο νου εικόνες ξέφρενης διασκέδασης σε δημοφιλή κλαμπ και ατελείωτα καλοκαιρινά πάρτι σε πολύβουα και πολυπληθή beach bars.

Ωστόσο, η Μύκονος δεν είναι μόνο αυτό. Αν έχει κανείς την διάθεση να ανακαλύψει και το άλλο της πρόσωπο, το πιο αυθεντικό και πιο ήρεμο, μπορεί να βρει γωνιές που πραγματικά θα του προσφέρουν διακοπές απίστευτης γαλήνης και ηρεμίας, ακόμη κι αν βρίσκεται στο δημοφιλέστερο νησί των Κυκλάδων.

Μία από αυτές και η παραλία Μερχιάς, σε απόσταση 8 χλμ. από την Άνω Μερά, στο σχετικά υπανάπτυκτο βόρειο τμήμα του νησιού. Προσεγγίζεται σχετικά δύσκολα, καθώς ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής μέχρι εδώ είναι χωματόδρομος. Ωστόσο, αξίζει κανείς να μπει στον κόπο και να την επισκεφτεί γιατί αυτό που του προσφέρει είναι δυσεύρετο στο νησί των Ανέμων.

Απομονωμένα μακροβούτια με μοναδικούς «μάρτυρες» τα βαθιά και καθαρά νερά του Αιγαίου και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου ακριβώς απέναντι. Η παραλία δεν έχει καμία οργάνωση, γι αυτό όσοι αποφασίσουν να την επισκεφτούν θα πρέπει να είναι πλήρως προετοιμασμένοι με τα απολύτως απαραίτητα.

Μονάχα λιγοστά αρμυρίκια προσφέρουν την ανακουφιστική σκιά τους στους λουόμενους, ενώ μικρά λευκά σπιτάκια ψαράδων προσθέτουν μια γραφική πινελιά στο όλο σκηνικό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.